Şike dalgasına kapılmadılar

Şike soruşturması kapsamında ifadesi alınan Sinan Engin ve Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Futbolda şike operasyonu (Son Detaylar)

Şike soruşturması kapsamında bugün ifadesine başvurulan Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Emre Belözoğlu, Beşiktaş eski menajeri ve futbol yorumcusu Sinan Engin, Ankaragücüfutbolcu Kaan Söylemezgiller ile menajer Ekrem Okumuş serbest bırakıldı.

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi. Emre buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Emre Belezoğlu savcıya verdiği ifadenin ardından serbest kaldı.

30 yaşındaki oyuncuya, Fenerbahçe'nin 6-0 kazandığı Ankaragücü maçı öncesinde rakip futbolcu Kağan Söylemezgiller'e maça asılmaması, kendisini Fenerbahçe'ye aldıracağı yönünde mesaj gönderdiği iddiasının sorulduğu öğrenildi.

SİNAN ENGİN SERBEST BIRAKILDI

Futbol yorumcusu Sinan Engin, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

Engin, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine avukatıyla birlikte Çırağan Caddesi üzerindeki kapıdan giriş yaptı.

Sinan Engin, savcıya verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Engin, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu. Savcının daveti üzerine geldiğini belirten Engin, "Kendisiyle 2 saat sohbet ettik. Bazı konularda bilgime başvurdu. Bazı şeyler gizlilik olduğu için anlatmak istemiyorum ama genel olarak Aziz başkanla yapmış olduğum sohbetler konuşuldu. Şike veya teşvikle ilgili hiç bir konuşmam ya da herhangi bir şeyim yok. Tamamıyla bilgime başvuruldu. Bazı fotoğraflar gösterdi. 'Bu da nedir? Bu nedir? şeklinde sorular yöneltildi. Tamamen bilgime başvuruldu." diye konuştu.

"Teknik takibe alınmış mısınız? şeklindeki soruya "Hayır, Aziz başkan dinlendiği için ben de dinlenmişim." diye karşılık verdi.

KAĞAN SÖYLEMEZGİLLER VE EKREM OKUMUŞ DA ADLİYEDEN AYRILDI

Ankaragücü Kulübü futbolcusu Kağan Söylemezgiller ile menajer Ekrem Okumuş'un İstanbul Emniyet Müdürlüğünde soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulduktan sonra İstanbul edliyesi'ne sevk edildi. Kağan Söylemezgiller ve Ekrem Okumuş savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Spor yazarı Tahir Kum'un da soruşturma kapsamında ifadesinin alındığı öğrenildi.