Bisikletle Yeni Tanışan Recep, Avrupa Yedincisi Oldu

Pist bisikletinde çoklu bir müsabaka olan ve altı disiplinden oluşan “Omnium” branşında Manisaspor Bisiklet Genç Takımı sporcusu Recep Ünalan, 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Şampiyonası’nda yedinci oldu.

Pist bisikletinde çoklu bir müsabaka olan ve altı disiplinden oluşan “Omnium” branşında Manisaspor Bisiklet Genç Takımı sporcusu Recep Ünalan, 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Şampiyonası’nda yedinci oldu. Pist bisikletiyle 2010 Ocak ayında tanışan Ünalan, 2012 olimpiyat oyunları seçmeleri için puan mücadelesini sürdürürken bir yandan da yarış tecrübesini arttırmak için girdiği şampiyonada büyük bir başarıya imza attı. 26–31 Temmuz 2011 arasında Portekiz‘de düzenlenen şampiyonada birincilik ipini ise genç milli bisikletçi Ahmet Örken göğüsledi. İkinciliği İtalyan Niccolo Bonifazio, üçüncülüğü Belçikalı Jasper de Buyst elde etti.

Dünya Bisiklet Federasyonları Birliği tarafından 2012 Londra Olimpiyatları’nda yarışmak üzere birçok ülkeden yetenekli sporcular, İsviçre’deki kampa çağırıldı. Türkiye’den Manisaspor Bisiklet Genç Takımı sporcularından Ünalan, genç millî bisikletçi Örken ve bayan millî takım sporcusu Ebru Doğan’dan oluşan ekip, disiplinli çalışmalarının meyvelerini almaya başladı. İspanya‘da antrenmanlarına devam eden millî takımı, sekiz dünya şampiyonu yetiştiren 2008 ABD olimpiyat takımının antrenörü Andy Sparks çalıştırıyor.

Ahmet Örken‘in Avrupa şampiyonu olmasının Türk bisikleti açısından bir dönüm noktası olduğunu belirten Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, bu tür başarıların artarak devam edeceğini söyledi. Müftüoğlu, “Avrupa şampiyonasında bir çocuğumuz yedinci, diğeri ise birinci oldu. Avrupa’da İstiklâl Marşı dinlemenin gururunu yaşadım. Ülkemizde pist bulunmamasına rağmen alınan bu sonuç, sporcularımızın kampta ne kadar planlı ve disiplinli çalıştığını ortaya koydu. Türk bisikleti açısından bir milattır ancak bu başarıyla kalmayacağız, farklı branşlarda da Türkiye‘ye yeni zaferler kazandıracağız." dedi.