Serbest Güreş Milli Takımı Kadrosu Belli Oldu

İstanbul`da düzenlenecek olan Dünya Güreş Şampiyonası`nda mücadele edecek olan serbest güreş milli takım kadrosu belli oldu.

Baş antrenör Fevzi Şeker yönetiminde 34 kişilik kadroyla yaklaşık 3 aydır süren kampta dünya şampiyonasında mücadele edecek 7 isim belli oldu. 12-18 Eylül tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu`nda düzenlenecek olan dünya şampiyonası, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için de kota anlamına geliyor.

RAMAZAN ŞAHİN KADRODA 2008 Pekin Olimpiyatları`nda altın madalya kazanan ancak son dönemde sakatlıklarla ve hastalıklarla boğuşan Ramazan Şahin de dünya şampiyonası kadrosunda kendisine yer buldu. Ramazan Şahin, şanssızlıkları atlattıktan sonra kısa sürede şampiyonaya hazır hale geldi.

Dünya şampiyonasında Türkiye`yi serbest stilde, 55 kiloda Ahmet Peker, 60 kiloda Ersin Çetin, 66 kiloda Ramazan Şahin, 74 kiloda Batuhan Demircin, 84 kiloda Serdar Böke, 96 kiloda Serhat Balcı ve 120 kiloda Fatih Çakıroğlu temsil edecek.

"SEÇİM YAPMAK ZOR OLDU" Serbest Güreş Milli Takım Baş Antrenörü Fevzi Şeker,7 kişiyi belirlemekte çok zorlandıklarını ifade ederek, "3 aydır 34 tane çok başarılı sporcuyla beraberiz. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Bu 34 kişi içinde 7 sporcuyu seçmek çok zor oldu. Çeşitli turnuvalara katıldık. Belirli kriterlerimiz vardı. Bu doğrultuda milli takımı oluşturduk" dedi.

HEDEF 7`DE 7 İstanbul`daki şampiyonanın Londra Olimpiyatları için son kalifikasyon müsabakası olduğuna dikkat çeken Fevzi Şeker, turnuvada son derece çetin maçların yapılacağını söyledi. Dünya şampiyonasında mücadele edecek sporcuların her açıdan en üst seviyeye çıkarmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydeden Şeker, seyirciye de büyük iş düştüğünü söyledi.

Eylül ayında İstanbul`da yapılacak olan Dünya Güreş Şampiyonası`nın milli takım için bir dönüm noktası olacağını ve serbest güreşin bu şampiyonayla birlikte yönünün zirveye döneceğini ileri süren Şeker, "İstanbul`da hedefimiz 7 sıklette de Londra Olimpiyatları kotasını kazanmak" dedi.

Bunun çok zor olduğunu ancak sporcuların kendilere oldan öz güvenlerinin son dönemlerde müthiş arttığını ve turnuvalarda elde edilen başarılı sonuçlarla bunların ispatlandığını hatırlatan milli takım çalıştırıcısı Şeker, "Sporcularımızız artık rakip karşısında çekinerek güreşmiyor. Aksine sürekli baskın çıkan bizim çocuklar oluyor. Minderde savaşmayı öğrendiler. En önemli gelişme bu. Zafer için savaşmak şart. Savaşmadan hiçbir zafer gelmiyor. Bundan dolayı İstanbul`daki dünya şampiyonası öncesi umutlarımartıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA