Beşiktaş Rusya ekibi Alania'yı konuk ediyor

Beşiktaş, 2011-2012 sezonunda ilk resmi maçına, Rusya'nın Alania takımıyla yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk karşılaşmasıyla çıkacak.

Beşiktaş ile Alania arasındaki karşılaşma saat 21.00'de Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanacak.

Karşılaşmayı Bulgar hakem Stanislav Todorov yönetecek. Todorov'un yardımcılıklarını Nikolay Angelov ve Ventsislav Gavrilov yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Nikolay Yordanov.

QUARESMA VE SIDNEI YOK

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, kırmızı kart cezalısı olduğu için Alania maçlarında forma giyemeyecek.

Geçen sezon Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla İstanbul'da oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında kırmızı kart gören Quaresma, 3 maç ceza almış ve Kiev'deki rövanş karşılaşmasında forma giyememişti. Portekizli futbolcu, cezası nedeniyle bugün ve 25 Ağustos tarihindeki Alania karşılaşmalarında takımdaki yerini alamayacak.

Yeni transfer Brezilyalı Sidnei de ismi UEFA'ya verilen listede olmadığı için her iki karşılaşmada da görev alamayacak. UEFA'ya isim listelerinin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı futbolcular hakkındaki yeni kararından önce verildiği için, kontenjan engeline takılan ve lisansı çıkarılamayan Sidnei'in, Beşiktaş'ın gruplara kalması halinde forma giyebileceği bildirildi.

Quaresma ve Sidnei dışında sakatlıkları bulunan Necip, Ersan ve Bebe de Rus takımına karşı oynayamayacak.

CARVALHAL'IN İLK MAÇI

Beşiktaş'ta, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan teknik direktör Tayfur Havutçu'ya vekaleten teknik direktörlük görevine getirilen Portekizli Carlos Carvalhal, ilk kez takımının başında bir resmi maça çıkacak.

Carvalhal'ın dışında, görev verilmesi halinde Egemen Korkmaz, Tanju Kayhan, Veli Kavlak, Mehmet Akyüz, Burak Kaplan ve Mustafa Pektemek ilk kez resmi bir maçta Beşiktaş forması giyecek.

Bu arada, geçen sezon devre arasında transfer edilen ancak statü gereği Dinamo Kiev maçlarında forma giyemeyen Simao Sabrosa ile Manuel Fernandes de oynamaları durumunda ilk kez Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında mücadele edecek.

BEŞİKTAŞ - ALANİA

STAT: Fiyapı İnönü
HAKEMLER: Stanislav Todorov, Nikolay Angelov, Ventsislav Gavrilov (Bulgaristan)
SAAT: 21:00 / Euro Futbol

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İ. Toraman, Sivok, Egemen, İsmail, Ernst, Guti, Fernandes, Holosko, Simao, Almeida
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal

ALANİA: Khomich, Da Costa, Grachev, Grigoriev, Dudiev, Burayev, Gigolaev, Stoyanov, Khubolov, Neco
TEKNİK DİREKTÖR: Vladimir Gazzaev