Güreş Federasyonu As Başkanı Haberdar: 2020 Olimpiyatlarına Referans Olacağız

Macaristan’da yapılacak olan Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nın hazırlıklarını İstanbul’da sürdüren Yıldız Serbest Milli Takımı, İstanbul Spor İl Müdürü Tamer Taşkıran’ı ziyaret etti.


Ziyarette, İstanbul’da yapılacak olan Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’na dikkat çeken Güreş Federasyonu As Başkanı Kadir Haberdar, “2020 Olimpiyatlarına referans olacak bir organizasyona ev sahipliği yapacağız.” dedi
23 - 28 Ağustos tarihinde Macaristan’da düzenlenecek olan Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nın hazırlıklarını aralıksız sürdüren Yıldız Serbest Milli Takımı İstanbul’daki kamplarına devam ediyor.
Yıldızların kampını yakından takip eden İstanbul Spor İl Müdür’ü Tamer Taşpınar Avrupa şampiyonasında başarılı olan sporcuları ve teknik heyeti makamında kabul etti. Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Kadir Haberdar’ın da katıldığı ziyarette sporcular keyifli dakikalar geçirdi.

BAŞARIMIZI ARTTIRACAĞIZ
Yıldızlar Milli Takım Antrenörü Ruşen Çakır Avrupa şampiyonluğunda alınan başarıyı arttırmak için çalıştıklarını belirterek “Macaristan’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası öncesi bizler çalışmalarımızı başarı ile sürdürüyoruz.`` dedi.

Avrupa şampiyonasında eksiklerini gördüklerini de belirten Çakır, ``Çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Sporcularımızın hırslı ve istekli olması bizleri mutlu ediyor. Dünya şampiyonasına hem fizik hem de moral olarak en üst düzeyde hazırlanıp dünya şampiyonasından daha çok madalya kazanmak, ülkemize büyük sevinçler yaşatmak istiyoruz.” diye konuştu.


BAŞARILAR DİLEDİ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti diye getiren İstanbul Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ise yıldızlara güvendiklerini belirterek, “Yıldız Milli Takımımızın Dünya Şampiyonası’nda adından başarı ile söz ettireceğinden şüphem yoktur. Alınacak altın madalyalar 12-18 Eylül tarihinde düzenlenecek Büyükler Dünya Şampiyonası öncesi büyük moral olacaktır. Bizler onlara güveniyoruz. Güreş sporumuz başarısını göstermeye devam edecektir.” dedi
Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Kadir Haberdar ise İstanbul’da ev sahipliği yapacakları Dünya Şampiyonası için çalışmaların devam ettiğini bu şampiyonalar ile 2020 Olimpiyatlarına referans olabileceklerini belirterek şöyle konuştu:
“Büyük bir organizasyon olan Dünya Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz. İstanbul’un adını bu organizasyon ile de başarıyla söz ettireceğiz. Ayrıca 2020 Olimpiyat adaylığımız süresincede bu organizasyonların başarılı bir referans olacağını düşünüyorum.”