Gsgm Yunus Akgül İstifa Etti, Yerine Ertekin Geliyor

Haziran 2011`in başında yapılan genel seçimlerin ardından kurulan 61.

hükümetin göreve gelmesiyle birlikte bürokratlarda da istifalar peş peşe gelmeye başladı.

Daha önceki hükümetlerde Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı adı altında yürütülen Spor Bakanlığı ilk kez Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak isimlendirilirken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`nün de ismi Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak değiştirilmişti.

Yeni bakan ve yeni müdürlüğün ilk genel müdürü de olan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de görevinden istifa etti. Akgül, yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini belirttirken Akgül`ün yerine ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A. Ş Genel Müdürlüğü görevini yürüten Alpaslan Baki Ertekin`in getirileceği iddia edildi.

İstifa eden Yunus Akgül, yazılı açıklamasında, Türk sporunun, son hükümetle birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak düzenlendiğini ve yeni bir bakanlık oluşturulduğunu belirterek, "Yeni oluşturulan bakanlığa ve yeni bakanla birlikte çalışacağı kadroları oluşturmada daha rahat hareket edebilmesi için böyle bir karar aldım." dedi.


AKGÜL`ÜN YERİNE ERTEKİN
Bu arada Spor Genel Müdürlüğü görevine Yunus Akgül`ün yerine ise şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürlüğü görevini yürüten Alpaslan Baki Ertekin`in getirileceği iddia edildi.

Bakanlığa yakın kaynaklar Yunus Akgül`ün yeni göreve gelen Bakan Suat Kılıç`ın oluşturacağı yeni ekipte elini güçlendirmek için istifa ettiğini belirtirken, Kılıç`ın göreve geldikten sonra 1-2 kez görüştüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin`in de başarılı çalışmalarından dolayı Spor Genel Müdürlüğü`ne getirileceğini iddia ettiler.


ALPASLAN BAKİ ERTEKİN KİMDİR?
Alpaslan Baki Ertekin, 1971 yılında İstanbul Beykoz`da doğdu. 1989 yılında İçel Anadolu Lisesi`nden mezun oldu.1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi`nden lisans ve 2007 yılında Uluslararası Ticaret Yüksek Lisans Diploması aldı.

Ertekin`in Migros`ta 1994 yılında başladığı iş hayatına, Garipoğlu Şirketler Topluluğu`nda önce Pazarlama Müdürü daha sonra da İhracattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etti.

2000 yılından Mayıs 2005`e kadar Nortel Netaş A.Ş.`de Satış Müdürü olarak görev yapan Ertekin, Mayıs 2005`ten Eylül 2007`ye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Ticaret Odası`nın ortak iştiraki olan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi`nde İcra Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük yaptı.

Aynı zamanda Trabzon, Kayseri ve Antalya Dünya Ticaret Merkezleri`nin de Genel Müdürlük görevlerini sürdürdü. Başbakanlık 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı`nda en üst icra organı olan Yürütme Kurulu`nda İstanbul Büyükşehir Belediye adına Yürütme Kurulu Üyeliği ve Bütçe-İhale Komisyonu üyeliği yaptı. Ertekin, daha sonra ise Beltur A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kültür A.Ş danışmanlığı yaptı.

Spor A.Ş`nin genel müdürlük pozisyonuna 6 Kasım 2009 tarihinde atanan Ordu - Mesudiyeli olan Ertekin, evli ve 3 kız babası.