Diyarbakır`ın Modern Stadını Toki Yapacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Diyarbakır’a 30 bin kişilik stat yapmak için çalışmaları başlattı.

2008`de BDP’li belediyenin imar izni vermediği için yapılmayan stat, imar değişikliğin ardından izin alınmadan inşa edilecek.
Diyarbakır’ın yeni yerleşim yerlerinden Kayapınar ilçesinde Tarım Bakanlığı`na ait arazide yapılacak statın önümüzdeki 2 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran seçimleri öncesinde açıkladığı ‘Diyarbakır’ın Çılgın Projeleri ‘arasında da yer alan stat için ilk önce eski statla ilgili rapor hazırlanmaya başladı.
TOKİ’nin yapacağı içinde stadın da yer aldığı spor kompleksi için Diyarbakırspor’un halen kullandığı Diyarbakır Atatürk Stadı ve bitişiğindeki Ziya Gökalp Spor Salonu’nun bulunduğu alanı alacağı öğrenildi. Bunun için TOKİ’nin isteği üzerine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü eski stadın yeri ile ilgili tespit çalışması başlattı.
Genel müdürlük Diyarbakır’a gönderdiği talimatta, 1960 yılından beri hizmet veren Diyarbakır Atatürk Stadı ile durum tespiti yapılmasını, bunun için acilen tespit komisyonunun kurulması istendi. Komisyon hazırlayacağı raporu TOKİ ile ilgili bakanlığına gönderecek.
Kayapınar’da Tarım Bakanlığı’nın daha önce mera alanından çıkarıp spor tesisine uygun hale getirdiği 1340 dönümlük alanda yapılacak spor kompleksiyle ilgili hukuki alt yapının Ekim’e kadar tamamlanarak tesisin ihaleye çıkarılması bekleniyor. Spor kompleksi ve stadın yapımını üstlenen TOKİ, yeni imar yasasına göre imar izni için belediyeden izin almadan bu işi yapabiliyor.