Trabzonspor, Tur Kapısını İspanya`da Aralamak İstiyor

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın İspanya temsilcisi Athletic Bilbao ile karşılayacak olan Trabzonspor, zorlu deplasmandan avantajlı bir sonuçla dönmenin planlarını yapıyor.

Bilbao karşına Adrian, Zokora ve Piotr Brozek gibi önemli isimlerinden yoksun çıkacak olan bordo-mavililer, güçlü rakibi karşısında kontrollü bir oyun sergileyecek. En kötü ihtimalle İspanya deplasmanından beraberlikle dönmek isteyen Karadeniz ekibi, 25 Ağustos’taki rövanş maçında da turu geçen taraf olmak istiyor.
Trabzonspor’da zorlu maçta cezalı olan Adrian ve Zokora’nın yanı sıra sakatlıkları devam Piotr Brozek, Onur ve Tayfun forma giyemeyecek. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşındaki Benfica maçında sakatlanan, geçtiğimiz hafta takımla antrenmanlara başlayan ve İspanya’ya götürülen Henrique`nin ise teknik direktör Şenol Güneş`in görev vermesi halinde forma giyebileceği belirtildi.

AVRUPA’DAKİ 87. MAÇ
Trabzonspor, Athletic Bilbao karşılaşmasıyla Avrupa kupalarındaki 87. maçına çıkacak.

Bordo-mavili ekip, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 22 maç, adı UEFA Kupası`ndan UEFA Avrupa Ligi`ne çevrilen organizasyonda 44 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası`nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası`nda ise 8 maç oynadı. Avrupa kupalarında yaptığı 86 maçta, 32 galibiyet, 19 beraberlik ve 35 yenilgi aldı. Karadeniz ekibi, söz konusu karşılaşmalarda 118 gol atarken, kalesinde 129 gol gördü.

Athletic Bilbao ile Trabzonspor arasında San Manes Stadı`nda oynanacak ve İtalya Futbol Federasyonundan Daniele Orsato`nun yöneteceği karşılaşma, TSİ ile 22.00`de başlayacak.

Trabzonspor`un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor: Tolga, Mustafa, Giray, Glowacki, Celustka, Aykut (Henrique) Serkan, Colman, Alanzinho, Halil ve Burak.