Tekerlekli Sandalye Basketbolu Milli Takımı Adana’da Kampa Girdi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbolu Milli Takımı şampiyona öncesi Adana’da kampa girdi.

Milli takım İtalya’daki turnuvadan sonra 6 Eylülde İsrail’e gidecek.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbolundan sorumlu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya erkek Milli Takımın Adana`da kampa girdiğini açıkladı.

Karakaya Milli Takımın Adana`yı seçmesinde, bu kentin iklim açısından şampiyonanın yapılacağı kentin iklimine benziyor olmasının bir nebze etkisi olmasının yanı sıra, en önemli etmenin, kent yöneticilerinin spora olan bağlılık ve destekleri ile özellikle engelli sporcuların Adana`da çok rahat bir çalışma ve sosyal yaşam olanağı bulmaları olduğunu belirtti.

Asbaşkan Ali Duran Karakaya, "6-18 Eylül tarihleri arasında İsrail`in Nazareth Kentinde yapılacak Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Tekerlekli Sandalye Basketbol A Erkek Milli takımımız 18-25 Ağustos tarihleri arasında Adana`da kamp yapmak üzere ilimizde toplanmaya başladı. Büyük Sürmeli Otel`de yapılacak Avrupa Şampiyonası hazırlık kampına 12 sporcu ve 6 yönetici katılmakta. İlimizin Valisi, Belediye Başkanı ve Gençlik ve Spor İl Müdürü bu kamp için kentin tüm olanaklarını seferber edip, engelli sporcularımızın şampiyona öncesindeki bu son kampta rahat bir çalışma ortamı bulmalarını sağladılar." dedi.