Tunay Torun: Emre`nin Islıklanmasına Çok Şaşırdım

Hertha Berlin forması giyen milli futbolcu Tunay Torun, Türk Telekom Arena’da Ay-Yıldızların Estonya’yı 3-0 yendiği maçta takım kaptanı Emre Belözoğlu’nun protesto edilmesine çok şaşırdığını söyledi.

Almanya’da bu tür protestoların pek fazla yaşanmadığını ifade eden genç yetenek, hafta sonu oynadığı maçta eski takımı Hamburg’a gol bile attığını ancak hiçbir tepkiyle karşılaşmadığını belirtti.


Türk Milli Takımı’nın genç yıldızlarından Hertha Berlin forması giyen Tunay Torun, Estonya maçında milli takım kaptanı Emre’nin protesto edilmesine çok şaşırdığını söyledi. Almanya’da bu tür protestolara pek fazla rastlanmadığına işaret eden Tunay, kendisinin de hafta sonu eski takımı Hamburg’a karşı deplasmanda oynadığını, üstelik bir de gol attığını ancak Hamburg taraftarından hiçbir ters tepki almadığını belirtti. Kulüp takımlarıyla milli takımların ayırt edilmesi gerektiğini ifade eden genç yetenek, “Türk Telekom Arena’da Estonya’yı iyi bir oyunla 3-0 yendiğimize fazla sevinemedik. Kaptanımıza yapılan protestolara çok şaşırdım. Ben de hafta sonu eski takımım Hamburg’a karşı deplasmanda forma giydim. Bir de gol attım. Ama Emre ağabiye gösterildiği gibi bir tepkiyle karşılaşmadım. Almanya’da bu tür protestolara pek fazla rastlanmıyor. Kulüp takımlarıyla milli takımları ayırt etmemiz gerekir. Milli takım tüm futbolcularıyla ayırmadan desteklenmeli.” dedi.


Estonya karşılaşmasında yedek kulübesinde oturmasının kendisini etkileyip etkilemediği yönündeki soruya, ‘milli takım kadrosunda yer almanın oynamak kadar değerli olduğu cevabını’ veren Tunay, “Tekrar milli takıma çağrılmak, o havayı teneffüs etmek çok güzel. Yedek kulübesinde oturmak beni fazla etkilemiyor. Zamanı gelince takıma gireceğimi biliyorum. Daha önce kendimi Bundesliga’da göstermem gerekiyor.” diye konuştu.


Bundeliga’nın ikinci haftasını da değerlendiren Tunay, gol atmasının kendi motivasyonu açısında çok değerli olduğunu kaydederek, “Sezona sahamızda Nürnberg karşısında aldığımız yenilgiyle kötü başlamıştık. İkinci hafta zorlu Hamburg deplasmanından 2-2’likskorla 1 puan almak önemliydi. Benim de gol atıp takımıma katkı sağlamam sevindirdi. Gollerime devam etmek istiyorum. Gelecek hafta iki maçını da kazanan Hannover 96’ya konuk olacağız. Ondan da iyi bir sonuçla döneceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.