Sergio Agüero maça damgasını vurdu

Premier Lig 2011-2012 sezonunun açılış haftasında Manchester City, Swansea City'yi 4-0'lık skorla geçti.

lk yarısı direkler ve Michel Vorm'un kurtarışlarıyla geçen ve 0-0 biten maçın ikinci yarısına oyuna sonradan giren Sergio Agüero damgasını vurdu.

Vorm ve direkler Manchester'ın mavililerine geçit vermedi

Henüz ikinci dakikada Manchester City'nin atağında top sağ bekten atağa çıkan Micah Richards'ta kalabilirdi fakat savunma araya girdi. Swansea'nin etkili olduğu ilk dakikalarda Man. City topa sahip olmada zorlandı. David Silva da takımın geri kalanı gibi istekli olsa da fiziksel olarak zorluklar yaşadı.

İspanyol yıldızın 24. dakikadaki şutunu rakip kaleci Michel Vorm akrobatik bir kurtarışla kornere çeldi. 28. dakikada Yaya Toure'nin şutu yine Vorm'de kaldı. 30. dakikada Adam Johnson'ın pasında şutunu çeken Silva bu sefer de üst direğe takıldı.

Vorm 45. dakikada bu sefer de Edin Dzeko'nun vuruşunu sağ bacağıyla kurtardı. 45+1. dakikada Gareth Barry'nin şutu da direkten döndü ve Man. City soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gitti.

Agüero: "Hoş bulduk İngiltere!"

57. dakikada Manchester City golü buldu. Silva topu ileri taşıdı ve Johnson'a aktardı, İngiliz yıldızın şutunu rakip kaleci Vorm çıkarsa da top Dzeko'nun önüne düştü ve yetenekli golcü de topu ağlara göndermekte zorlanmadı.

Ve 60. dakikada Man. City taraftarlarının heyecanla beklediği an geldi. Sergio Agüero, Nigel de Jong'un yerine oyuna girdi. Arjantinli yıldızın son derece zinde göründüğü dakikalarda M. City farkı üçe çıkarmayı da başardı. 71. dakikada Agüero'nun pasını Silva boş kaleye gönderdi: 3-0. 90. dakikada Agüero yine sahneye çıktı ve ceza sahasının dışından müthiş bir şutla maçın skorunu ilan eden golü attı: 4-0.