Mersin İdman Yurdu 86 Yaşında

Ziraat Bankası memuru İbrahim Yekta, Numune Mektebi öğretmeni İbrahim Bigam ve Tahmil Tahliye memuru Edip Buran öncülüğüne 16 Ağustos 1925 tarihinde kurulan Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü 86.

kuruluş yıldönümünü kutluyor

Kulübün kuruluş yıl dönümü kapsamında Cumhuriyet Alanı`nda kutlama töreni düzenlendi. Törene, Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ve alt yapı futbolcuları ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal katıldı

Burada konuşan Mersin İdman Yurdu Kulübü Basın Sözcüsü Celal Ata, kulübün 86 yıl önce Mersin`in mozaiğini yansıtan gençlerin; spor, centilmenlik, barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması amacıyla kurulduğunu belirterek, "Bizler, Mersin İdman Yurdu kurucularının Mersinlilere bırakmış oldukları şanlı ve şerefli kulübün bekçileriyiz. Mersin İdman Yurdu taraftarı ve Mersin İdman Yurdu yöneticileri olarak başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün ve kulübümüz kurucularının çizdikleri ilke ve amaçdoğrultusunda yürüyoruz. Türk futbolunun içerisinde bulunduğu bu zor dönemde de, kulübümüzün kuruluş felsefesine yakışır bir şekilde görev yaptığımızı ifade etmek istiyoruz" dedi. Mersin İdman Yurdu`nun Mersin kentinin ortak paydası olduğunun da altını çizen Ata, "Hiç kimsenin bu paydaya zarar verme hakkı yoktur. Mersin İdman Yurdu hiçbir şaibeye karışmamıştır, karışmayacaktır. Ulu Önderimize ve kurucularımıza verdiğimiz sözlerin çizgisinde yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Onursal Menajer Hacı Bayram Birinci ve Basın Sözcüsü Celal Ata, Cumhuriyet Meydanı`nda bulunan Atatürk heykeli önüne çelenk bıraktı.

Kaynak: İHA