Arda Turan, Basına Tanıtıldı

Atletico Madrid`in yeni transferi Arda Turan, Vicente Calderon Stadı`nın VIP salonunda basına tanıtıldı.

Türk ve İspanyol basınının yoğun ilgi gösterdiği tanıtımda, Atletico Madrid Spor Direktörü Jose Luis Perez Caminero ve eski futbolcu genç takım antrenörü Milinko Pantico da hazır bulundu.

Arda, Atletico Madrid`deki ilk sezonunda takımın parçası olabilmesi halinde kendini başarılı sayacağını söyledi. Türk futbolcu, "Gol atmak veya asist yapmak elbette çok önemli ama ben her maçta forma giyip, takım için mücadele etmeyi, önce takımın parçası olmayı her şeyden önce görüyorum" dedi.

Turan, Madrid ekibinin, lig şampiyonluğunda Real Madrid ve Barcelona`ya karşı durmasının imkansız olmadığını dile getirerek, "Buna inanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Atletico Madrid`e geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, Madrid`de kendisinin çok sıcak karşılandığını dile getirdi. Turan, "Buna ihtiyacım vardı. Bu benim için çok önemli, herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu

MADRİD SORULARINA KAÇAMAK YANITLAR Arda, Real Madrid hakkındaki sözleri hakkında da görüş bildirdi. Turan, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Real Madrid`e saygım sonsuz ama artık Atletico Madridliyim ve her Atleticolu gibi Real`a karşı gol atmak ve kazanmak istiyorum. Bu normal" şeklinde konuştu.

Arda, `Real Madrid isteseydi yine Atletico Madrid`e gelirdim` açıklamasıyla ilgili soruları ise karşılıksız bıraktı

Milli futbolcu, sakatlığı ve oyun içindeki pozisyonuyla ilgili soruya ise, "Sakatlığım önemli çok önemli değil. Koşulara başladım. 5-6 gün sonra takımla çalışacağım. Sol kanatta iyi olduğuna inanıyorum. Forvet arkasında da başarılı performans sergiliyorum. Ancak sahada oynadığım pozisyonu kafama takmam" şeklinde cevap verdi.

"Atletico Madrid`den Galatasaray`a transfer olan Ujfalusi ile konuştun mu?" yönündeki soruya Arda, "Bana çok güzel şeyler söyledi. Ateşli bir taraftar olduğunu ve çok güzel bir ortam olduğunu anlattı. İyi bir deneyim olacağını, iyi bir aile bulacağımı söyledi. Onun iyi dileklerinin fazlasını gördüm" yanıtını verdi.

Bu arada Jose Luis Perez Caminero da Arda`yı transfer etmelerinin sebebini, "Futbolcunun dinamikliği, La Liga`da başarılı olma arzusu ve son paslardaki başarısı" olarak açıkladı.

Milinko Pantico ise, Arda`ya "İyi futbolcu ol yeter. Gerisi kendiliğinden olur" tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan, tanıtımın ardından Atletico Madrid formasıyla sahaya çıkan Arda, basın mensuplarına top sektirerek poz verirken, taraftarlarıyla da buluştu. Taraftarların Türk bayrağı taşıdıkları da gözlendi.

Kaynak: İHA