Triatlon Yarışı 18 Eylül`de 200 Spocunun Katılımıyla Gerçekleşecek

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen triatlon yarışının 9.

`su bu yıl 18 Eylül 2011 tarihinde yapılacak.
Müsabakalar için Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve Triatlon Fedarasyonu Başkanı Hamdi Güneş üçlü olarak protokol imzaladı. Protokolde yarışmaların 18 Eylül tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Eğirdir Belediyesi tarafından ulusal boyutta düzenlenen organizasyona Türkiye’nin çeşitli illerinden 200 sporcunun katılacağı bildirildi.

Fedarasyon Başkanı Hamdi Güneş, Eğirdir Triatlon Müsabakaları Türkiye kupasının bir ayağı olduğunu belirterek, "Olimpik mesafelerde yapılacak olan Triatlon müsabakalarında sporcular bin 500 metre yüzecekler, 40 km bisiklete binecekler ve 10 km koşacaklardır. Ara verilmeden yapılan Triatlon sporu çok zor olduğu kadar, görsel olarak da izlenmeye değerdir. Bu güzel sporun bütün Isparta ve Eğirdir halkı sporseverleri tarafından izlenmesini bekliyoruz. İlçe Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza gösterdikleri yakın ilgi ve sahip çıkmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ise Triatlon müsabakalarının 9 yıldır Eğirdir’de aralıksız olarak devam ettirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, bunun güzel bir organizasyon başarısı olduğunu ifade etti.

Halk arasında Triatlon müsabakalarının yapılıp yapılamayacağı hususunda tereddütler olduğunu belirten Başkan Osman Nuri Özmeral, “Triatlon müsabakalarının yapılıp yapılamayacağı ile ilgili söylentiler imzaladığımız protokol ile ortadan kalkmıştır. 18 Eylül Pazar günü İlçemizde yapılacak olan 9. Eğirdir Triatlon müsabakaları için hazırlıklara başlamış bulunuyoruz. Eğirdir’imiz, dışarıdan gelecek sporculara, antrenörlere, misafirlere ev sahipliği yapacaktır." dedi.