Şenol Güneş: Trabzonspor`un Tarihinde Yeni Bir Sayfa Açmanın Peşindeyiz

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Avrupa sahnesinde zoru başarmak ve Trabzonspor`un tarihinde yeni bir sayfa açmak istediklerini söyledi.


Güneş, Trabzonspor Dergisi`nin bu ayki sayısındaki yazısında, Avrupa kupalarıyla başladıkları yeni sezonun camialarına başarı ve mutluluk getirmesini diledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesiyle başlayan mücadelelerinin UEFA Ligi play-off turuyla sürdüğüne işaret eden Güneş, ``Portekiz`in tecrübeli temsilcisi Benfica`ya karşı oynadığımız iki müsabakada aleyhimize hakem hataları yaşandı. Bunlar belki turu kaybetmemize yol açtı; ancak böyle durumlarla da başa çıkmasını bilmeliyiz. Hakeme rağmen daha iyi oynamanın peşinde olmalıyız. Bu tarz üst düzey maçlarda basit hatalar yapmamalıyız.`` dedi.

Genel itibarıyla baktıklarında rakibe ve skora göre oynamada sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İspanya`nın Athletic Bilbao takımıyla yapacakları maçlarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Avrupa Ligi`nde de rakibimizle önemli müsabakalara çıkacağız. Benfica ile olduğu gibi ilk maçı deplasmanda oynayacağız. Rakibimizin önemli bir takım olduğunu biliyoruz. Biz Avrupa sahnesinde zoru başarmak istiyoruz. Trabzonspor`un tarihinde yeni bir saya açmanın peşindeyiz.``
Bu hedeflere ulaşmak için daha fazla çalışmaları gerektiğinin bilincinde olduklarının altını çizen Güneş, “Bunu hedeflerken amacımıza ulaşmak için daha fazla çalışmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. Portekiz`e olduğu gibi İspanya`ya da önce futbol oynamaya, ardından bizden beklenen sonucu almaya gideceğiz. En önemli avantajımız olan kazanma isteğimizi sahaya yansıtmak düşüncesindeyiz.`` ifadelerini kullandı.