Türkiye-ukrayna Maçının Ardından

Spor Toto World Cup 10`daki ilk maçında Ukrayna`yı mağlup eden A Milli Basketbol Takımı`da Antrenör Orhun Ene, "Her maç daha iyiye gidiyoruz" dedi.

Orhun Ene, maçtan sonra yaptığı açıklamada uzun süren kamp dönemi sonrasında yorgun olduklarını ve ilk karşılaşmaya çıkmaları sebebiyle zaman zaman bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Ene, "Aslında planladığımız gibi bir maç olmadı. Maç ritmine alıştıkça daha iyi işler yapacağız. Bugün daha dikkatli olsaydık, maçı uzatmaya götürmeden kazanabilirdik. Teknik anlamda konuşmak için henüz erken. Birkaç maç sonra daha net olarak sahada ki durumumuzu göreceğiz. Şu anda bu maçlarla beraber takımı daha iyioturtup, şampiyonaya hazır hale gelmek istiyoruz" diye konuştu. İlk kez A Milli Takım forması giyen Furkan, Enes ve Emir hakkında sorulan bir soru üzerine Ene, "İyi şeyler yapmak istiyorlar. Bize katkı sağlıyorlar ama zamana ihtiyaçları var. Verdikleri mücadeleyle bazı şeyleri iyi yaptılar" dedi

Milli Basketbolcu Ömer Onan ise uzun bir kamp dönemi geçirdiklerini ve bugünkü karşılaşmada şampiyonada oynayacakları ritimde ve formda bulunmadıklarını kaydetti. Sert antrenmanların devam ettiğini kaydeden Ömer Onan, "İlk maçımız kötü olmadı. Orhun ağabey herkesi görüp, herkesi denemek ve takım içindeki rotasyonu yapmak istedi. Bugün neleri iyi yapıyoruz, neleri kötü yapıyoruz, bunu görmek açısından önemliydi. Eksiklerimiz olduğunu biliyoruz. Zamanımız var. Yarın daha iyi oynamamız lazım. Tecrübeli birtakımız. Ukrayna`yı tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler" şeklinde konuştu. UKRAYNA CEPHESİ Ukrayna Antrenörü Mike Fratello, son derece başarılı bir takıma karşı oynadıklarını ifade ederek, "Maçın ikinci yarısında farkın açılmasına rağmen çok iyi geri dönüş yaşadık ve maça ortak olduk. Uzatma periyodunda Türkiye yapması gerekenleri iyi yaptı, hücum ribauntlarını iyi topladı. Takımımla gurur duyuyorum. Avrupa Basketbol Şampiyonası`na doğru giderek daha iyi hale geliyoruz" diye konuştu. Ukraynalı oyuncu Dimitro Zbirchenko ise rakip karşısında 15 sayı geri düşmelerine rağmen iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ve takım arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi. İkinci yarıda farkı azaltmayı başardıklarını ifade eden Zbirchenko, "Rakibimizin şansının iyi gittiği dakikalar oldu. Salonu dolduran taraftarlara teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir atmosferdi. Ukrayna`da böyle şeyler yaşamak pek mümkün değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA