Ujfalusi ve Simao`dan Arda`ya Övgü

Atletico Madrid`in eski futbolcuları olan ve şu anda Galatasaray ile Beşiktaş`ta forma giyen Tomas Ujfalusi ile Simao Sabrosa, Arda Turan`ı övdü.


Galatasaraylı Ujfalusi, Atletico Madrid`in resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Arda`nın bire bir de çok güçlü bir futbolcu olduğunu belirtti.

Arda`nın gerek sağ gerekse sol kanatta oynayabildiğini, ayrıca, forvetin hemen arkasında da çok iyi olduğunu dile getiren Ujfalusi, ``Duran toplarda kaleye çok iyi şutları olan, asistleri de çok iyi bir futbolcu. Her anlamda tam bir futbolcu.`` değerlendirmesinde bulundu.

Arda`nın ``Türk Milli Takımı`nın en güçlü futbolcusu olduğunu`` belirten Ujfalusi, Türk futbolcunun Atletico Madrid`de kendini daha da geliştireceğine inandığını vurguladı.


SİMAO`DAN ATLETİCO MADRİD`E ÖVGÜ
Beşiktaşlı Simao da herkesin Atletico Madrid`in çok kaliteli futbolculara sahip bir takım olduğunu bildiğine değinerek, ``Ama onun gelişinin takımı daha da büyüttüğünü ve ofensif anlamda daha etkili hale getirdiğini düşünüyorum.`` ifadesini kullandı.

Arda`nın, ``Kişisel teknik kabiliyet anlamında çok iyi olduğunu`` dile getiren Simao, Türk futbolcunun sahanın her yerinde oynamasına rağmen forvet arkasındayken daha etkili olabildiğini savundu.

Öte yandan, İspanyol televizyon kanallarında özellikle uluslararası futbolla ilgili yorumlar yapan ``Maldini`` lakaplı Julio Maldonado ile Axel Torres de Arda hakkında çok olumlu görüş belirtti.

Maldonado, Arda`nın topla çok büyük yeteneği olan bir futbolcu ve teknik olarak bir harika olduğunu da belirterek, ``Duran toplarda mükemmel. Atletico Madrid`in gereksinim duyduğu bir futbolcu`` derken, Torres de ``Kısa boylu, hızlı bir futbolcu. Son yıllarda tam gösteremediği yeteneğini Atletico Madrid`de daha da üstlere çıkartabilir. Ne golcü ne de bir ortasaha futbolcusu, ama son pasları vermekte başarılı ve dikkatleri üzerine çekebilen bir futbolcu.`` ifadesini kullandı.