Türkiye, Estonya Milli Maçı Öncesi Notlar

A Milli Takım, Eylül ayı içinde Kazakistan ve Avusturya ile oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçı öncesinde Estonya ile ciddi bir provaya çıkacak.


Türkiye ile Estonya arasındaki özel karşılaşma 2011 Ocak ayında hizmete açılan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanan ilk milli maç oldu.
2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde Estonya ile aynı grupta yer alan Türkiye, şu ana kadar A Milli Takım seviyesindeki 6. karşılaşma olacak. İlk kez 19 Haziran 1924`te karşılaşan 2 ülke, son olarak 5 Eylül 2009`da 2010 Dünya Kupası grup elemesinde Kayseri`de karşılaşmış ve maçı A Milli Takım 4-2 kazanmıştı. Şimdiye kadar oynanan 5 maçın 2`sini Türkiye kazanırken, 3 maç da berabere bitti.

Taraftarlar, Galatasaray’dan İspanya’nın Atletico Madrid takımına transfer olan Arda Turan’a maç öncesinde sevgi gösterisinde bulundu.

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arene
Hakemler: Lee Probert, Mike Mullarkey, Jacop Dorian Collin (İngiltere Futbol Federasyonu)
Türkiye: Sinan Bolat, Gökhan Gönül, Servet Çetin, Serdar Kesimal, Hakan Balta, Sabri, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Arda Turan, Kazım Kazım, Burak Yılmaz
Estonya: Sergei Pareiko, Raio Piiroja, Dimitri Kruglov, Tarmo Kink, Martin Vunk, Konstantin Vassiljev, Ragnar Klavan, Enar Jaager, Jarmo Ahjupera, Kaimar Saag, Karl Palatu