Spor Toto Süper Lig`de Yabancı Futbolcu Sayısında Yeni Düzenleme

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig`de mücadele edecek kulüplerin 18 kişilik maç kadrolarında bulunduracağı yabancı futbolcu sayısında yeni bir düzenleme yaptı.

Buna göre; yabancı oyuncuların 6 tanesi sahada yer alırken, kalan 2 yabancı oyuncu da kulübede bulunabilecek. Geçtiğimiz sezonki, 2 yabancı oyuncunun kadro dışında yer alabilme uygulaması ise yürürlükten kalktı.

Bununla birlikte; TFF Yönetim Kurulu, Süper Lig kulüplerinin istediği kadar yabancı oyuncu ile sözleşme imzalamasını karara bağladı. 10`uncu yabancı oyuncu için 90 bin lira altyapı fonu ödeyecek olan kulüpler, 11`inci yabancı ve sonrasındaki her oyuncu için 250 bin lira altyapı fonu ödeyecek.

14 Haziran`da başlayan 2011-2012 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi 5 Eylül 2011 Pazartesi günü sona erecek.

AKREDİTASYON TALİMATINDA DEĞİŞİKLİK TFF Yönetim Kurulu, Akreditasyon Talimatı`nda değişiklik yaptı. Kulüplere verilen, "soyunma odasına giriş yapabilecek yönetici" akreditasyon sayısı, 1`i başkan toplam 2 kişi olarak düzenlendi.

Ayrıca 2011-2012 sezonunda diğer liglerde olduğu gibi Spor Toto 3.Lig`de de maç sabahı eş güdüm toplantısı yapılmasına karar verdi.

Kaynak: İHA