İlkay Gündoğan: Alman Milli Takımı Kararını Çok Önceden Vermiştim

İlkay Gündoğan’ı Brezilya maçının heyecanı sardı.

Dortmund forması giyen Türk kökenli futbolcu İlkay Alman Milli Takımı’na çağrıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Genç yıldız, Almanya ile Türkiye arasında bir tercih yapmasının ise kendisi için çok zor bir karar olduğunu belirtti.


Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Borussia Dortmund forması giyen Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan Alman Milli Takımı’na çağrıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Panzerlerin, bugün Stuttgart’ta Brezilya ile oynayacağı hazırlık maçı öncesi Cihan Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan genç yıldız, Almanya ile Türkiye arasında bir tercih yapmasının kendisi için çok zor bir karar olduğunu belirterek, “Alman A Milli Takımı kadrosuna davet edilmemden dolayı çok heyecanlı ve aynı zamanda da çok mutluyum. Almanya ile Türkiye arasında bir tercih yapmak benim için çok zor bir karardı. Ancak kararımı genç yaşımda vermiştim. Genç milli takımların birçok kademesinde oynadım. Şimdi ise A takıma çağrıldım. Brezilya gibi bir dünya devi karşısında kadroda yer almak beni onurlandırdı. Bu maçta ilk defa A Milli Takim tecrübesi yasayarak iyi bir iz bırakmak istiyorum.” dedi.

Alman Milli Takımı forması giyen diğer Türk kökenli futbolcu Mesut Özil’le aynı takımda oynama ihtimalinin bile kendisi için ayrı bir mutluluk olacağını ifade eden İlkay, “Mesut ağabeyin başarıları ortada, inanıyorum ki o başarılarıyla birçok gencin önünü açtı. Onunla yan yana oynamak beni çok mutlu eder.” diye konuştu.


Türk Milli Takımı yetkililerine de kendisiyle ilgilendikleri için teşekkür eden İlkay, “Türk Milli Takımı formasını giymem için yetkililer beni arayıp sordular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ama ben kararımı çok önceden vermiştim ve bu kararımdan dönmem için hiç bir neden yoktu.” dedi.


Borussia Dortmund’un Hamburg’u 3-1 yendiği maçta doksan dakika sahada kalan ve başarılı bir performans sergileyen İlkay’ın sarı-siyahlılar ile çıktığı ilk Bundesliga karşılaşmasını ise şöyle değerlendirdi: “Sezon öncesi yaptığımız ağrı idmanların meyvelerini bu maçta takim olarak aldık. Güzel bir maç oldu. Üç puan alıp lige iyi başladık. Öncelikli hedefim Dortmund’da başarılı olmak. Burada kendimi göstermek istiyorum.”

HAZIRLIK MAÇINI DÜNYA İZLEYECEK
Bu akşam saat 21.45’te Stuttgart’ın yenilenmiş 54 bin 700 kişilik Mercedes-Benz-Arena’da karşı karşıya gelecek Almanya ile Brezilya maçı yeni bir rekora imza atıyor. Tatil sonrası oynanacak bu dev hazırlık maçı, dünyanın birçok ülkesinden canlı olarak yayınlanacak. Alman ARD kanalından canlı olarak yayınlanacak maç, aynı anda tam 190 ülkeye de servis edilecek. Daha önce hiçbir hazırlık maçı bu kadar ilgi görmemiş ve canlı yayınlanmadı