Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı Samsun‘da Başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) sponsorluğunda organize edilen 12 Dev Adam Basketbol Okulları kapsamında sağladığı finansal destekle gerçekleştirilecek Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı, Samsun‘da başladı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tesislerinde başlayan Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı‘na 65 il ve yurt dışından toplam 40 antrenör ile 300 sporcu katılıyor.

Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı‘nda ABD‘li antrenörler tarafından hazırlanan antrenman programının uygulanacağını söyleyen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam, "31 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Samsun‘da gerçekleştireceğimiz eğitim kamp çalışmaları kapsamında ayrıca, antrenör ve spor yöneticilerine yönelik, antrenman bilimi ve spor yönetimi gibi konuların ele alınacağı paneller düzenlenecektir. Türkiye ve KKTC‘nin yanı sıra 65‘in üzerinde ilde organize

edilen basketbol okullarında, yaz ve kış dönemi olmak üzere, yılda yaklaşık 3 bin 500 öğrenci basketbol eğitimi alacaktır. Öncelikli olarak basketbol sevgisini tüm Türkiye‘ye yaymak, bilinçli bir basketbol ailesi oluşturmak ve geleceğin sporcu, hakem ve yöneticilerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Basketbolun çok disiplin gerektiren bir spor dalı olduğunu dile getiren OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, "Türk basketbolunun büyük başarılara imza atıyor olmasında, bu tür projelerin çok büyük bir katkısı vardır" diye konuştu.

‘12 Dev Adam‘ın Türkiye‘de marka haline geldiğini söyleyen 12 Dev Adam Basketbol Okulu Direktörü Samer Şenbayrak, "2002 yılında 20 ille başladığımız bu proje 2011 yılında 65 ile kadar ulaştı. Bu projede büyük şehirlerde basketbol okulları açmıyoruz. Basketbol oynanamayan iller ve ilçelerdeki çocukları bulup, buralarda kampa sokuyoruz. Amacımız buralardaki çocukları bulup, basketbolu öğretmek. Bu çocukların hepsi sporcu olamaz ama içlerinden hakem çıkabilir hatta yönetici bile çıkabilir" şeklinde konuştu.

31 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Samsun‘da gerçekleştirilen Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı‘nda 300 sporcuyu ABD‘den ve Türkiye‘den gelen uzman antrenörler Alan Wals, Chris Dial ve Ryan Turcott eğitecek.

Kaynak: İHA