Tgf Genel Başkan Yardımcısı Ünal‘dan Şike Açıklaması

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (MGC) Ahmet Ünal, ‘Futbolda Şike Soruşturması‘ kapsamında, Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü‘nün küme düşecek takımlar arasında gösterilmesinin kentte büyük tepki uyandırdığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ünal, Mersin İdman Yurdu‘nun geleceğiyle oynanmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek, "Türk Futbolu şike soruşturması kapsamında tarihi bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte bazı spor kulüplerimizin ismi küme düşecek takımlar arasında gösterilmekte, bazı kulüplerimizin yöneticileri ve sporcuları da tutuklu olarak yargılanmaktadır. Spor kamuoyu ise Türkiye Futbol Federasyonu‘nun (TFF) alacağı kararları merakla beklemektedir. Hukuki sürecin devam ettiği bu

dönemde bazı güçlerin Mersin İdman Yurdu‘nu da soruşturma kapsamında düşecek takımlar arasında gösterme çabaları dikkatimizden kaçmamaktadır" dedi.

Mersin İdman Yurdu‘nun 86 yıllık şanlı bir tarihe sahip olduğunu belirten Ünal, "Kırmızı-Lacivertli ekibimiz şanlı tarihinde her türlü kirli ilişkiden ve şaibeden uzak kalmayı başarmıştır. Kulübümüzün adının düşecek takımlar arasında gösterilmesi bizleri üzmüş ve kentte büyük bir tepki uyandırmıştır. Bütün zorluklara rağmen 30 yıldır uzak olduğu Süper Lig‘e, alnının akıyla çıkan takımımıza sürülmeye çalışılan leke, başarıya, inanca ve birlikteliğe sürülen leke gibidir" şeklinde konuştu.

Mersin temsilcisinin soruşturma kapsamında gelinen noktada, hiçbir sporcusunun ve hiçbir şaibeli maçının bulunmadığını savunan Ünal, "Bazı medya guruplarının Mersin İdman Yurdu‘nu küme düşecek takımlar arasında göstermesini gazetecilikle bağdaştıramıyoruz. Gazeteci hem haber veren hem ceza kesen hem mahkum eden bir kimlikte olamaz" ifadelerini kullandı.

Ünal, takıma sahip çıkılması gerektiğine de vurgu yaparak, Mersin‘deki tüm kurum, kuruluş ve siyasileri kombine bilet almaya davet etti.

Kaynak: İHA