Arda Turan: 2000'deki Galatasaray Avrupa'nın en iyisiydi

Galatasaray'ın yıldızı Arda Turan, UEFA Şampiyonu olmuş takımla bugünkü takımın karşılaştırılmaması gerektiğini düşünüyor.

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda Turan, UEFA Kupası zaferi yaşan takımla şu anki ekibin birbirinden farklı olduğunu ve kıyaslanmalarının doğru olmadığını söyledi.

Akşam'ın haberine göre, 2000 ruhu tabirine dair yorumlarda bulunan Arda Turan, FourFourTwo'ya yaptığı açıklamada "2000 yılındaki takım üst düzey oyunculardan kuruluydu. Karşılaştırma yapmamak lazım. Onlar Avrupa'nın en iyisi olarak gösteriliyorlardı zaten. Bugünkü takımı, çok yetenekli oyunculara sahip olmasa da mücadele ederek şampiyonluklar kazanmış takımlarla karşılaştırmalıyız." şeklinde konuştu.

Fatih Terim'le birlikte kaostan çıkacaklarını belirten Arda, "Hocamız bize yeni bir mantalite kazandırmaya çalışıyor. Ancak bunu uygulayabilmek için biraz zamana ihtiyaç duyuyoruz. Geçen sezon tarihimizin en kötü sezonunu geçirdik. Üzgünüz. Ancak Terim'in gelişiyle Florya'da çok şey değişti. Onun varlığı beni heyecanlandırıyor." dedi.

Arda Turan, zaman zaman ağrılar hissetse de iyi durumda olduğunu ve artık kendine çok daha iyi baktığını sözlerine ekledi.