Galatasaray‘da Olağanüstü Genel Kurul Yapılıyor

Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu bugün İstanbul Kongre Merkezi‘nde yapılıyor. Saat 10.00‘da başlayan kongre Başkan Ünal Aysal‘ın açılış konuşması ile başladı.

Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu bugün İstanbul Kongre Merkezi‘nde yapılıyor. Saat 10.00‘da başlayan kongre Başkan Ünal Aysal‘ın açılış konuşması ile başladı.

    Başkan Aysal, yönetim kurulu olarak kongre divanı başkanlığına İrfan Aktar‘ı aday olarak sundu. İrfan Aktar, genel kurul üyelerinin oybirliği ile Kongre Divan Başkanlığı‘na seçildi.

    Ardından, Divan Başkan Yardımcılığına Aykut Ergil ve Av. Metin Ünlü oybirliği ile seçildi.

Yazman üyeliğe ise oybirliği ile Prof. Dr. Yüksel Dinçer ve Selim Selimoğlu, getirildi. Kongre Divan Heyeti‘nin seçilmesinin ardından, İrfan Aktar, kongre dosyasını incelemek üzere genel kurul üyelerinden süre istedi.

    Kongre dosyasının incelenmesinin ardından İrfan Aktar, yaka kart almış üye sayısını 333 olarak açıkladı. Kongrenin açılmasının ardından, Başkan Ünal Aysal konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

    Başkan Ünal Aysal, konuşmasına gündemdeki konulara değinerek başladı. "Futbolda yaşanan kriz, dünya futbolunda eşine zor rastlanır şekildedir. Sonuçlarına nasıl katlanılır bilemiyorum ama hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ortadır. Bu süreçten Galatasaray‘ın ve Türk futbolunun kayıpsız çıkması için elden gelenin yapılmasına çalışılmaktadır.‘‘ diye konuştu.

    Galatasaray‘ın 106 yıllık tarihine yakışır şekilde gelişmeye devam ettiğini aktaran Başkan Ünal Aysal, ‘‘Kulüp saygınlığımız her şeyin üzerinde tutulmaya ve korunmaya devam edilecektir, müsterih olunuz. Galatasaray‘ın böyle bir durumda hiçbir leke almamasını sağlayan geçmiş tüm başkan, yönetici ve sporcularımıza buradan şükranlarımızı sunuyorum. Türk futbolu bu süreçten yara almadan çıkacaktır. Müsterih olunmalı" dedi.

    MEDYA FORLAN‘LA UĞRAŞMAYA DEVAM ETSİN BİZ İYİ BİR TAKIM KURDUK

    Transfer döneminde bilgi kirliliği meydana geldiğini ifade eden Başkan Ünal Aysal, "Medya Forlan ile uğraşmaya devam etsin. Bizim için önemli olan bunlar değil. Basın sadece transferi dünya yıldızı ve sansasyonelden ibaret görüyor ancak durum bu değil. İyi bir transfer dönemi geçiriyoruz ve oldukça da kaliteli bir kadro kurduğumuzu düşünüyorum. Çalışmalarımız daha da devam edecek. Medyada yaratılan bazı kirlilik var, bunlara itibar etmeyiniz." dedi.

    Yönetime geldikten sonra yaptıkları icraatlara değinen Başkan Ünal Aysal, sportif durum ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

    Futbolda ve diğer branşlarda güçlü takımlar kurduklarını belirten Aysal, sözlerine şu şekilde devam etti:

    "Biz sonuç olarak güçlü bir takım kurduk. Süreç tamamlanmadı. Birkaç hedefimiz daha var. Kulübümüzün geleceği sadece futbol değil. Diğer branşlarda da önemli adımlar attık. Hepsiyle gurur duyacağız."

    Başkan Aysal, idari olarak denetleme için Ernst&Young şirketini görevlendirdiklerini ifade ederek, "Alacaklılardan gerçek olanları ve öncelikleri tespitini gerçekleştirdik. Kulüp ve Sportif AŞ‘nin gelirleri temlikli. Vadesi geçmiş borç ise 73,6 milyon Amerikan Doları. Şu anki durum için başka yerde suçlu aramayalım, suçlu bizleriz. Galatasaray Spor Kulübü üyeleri olarak hepimiz suçluyuz. Hepimiz pasif davrandık." diye konuştu.

    Başkan Aysal, bugüne kadar kulüp için görüşlerini aktaran tüm üyelere de teşekkür ederek, "Bu süreçten kısa vadede ve az maliyetle çıkmak önemli." dedi.

    Voleybol şubesi için Pamukspor Tesisleri‘nin kiralandığı belirten Başkan Ünal Aysak, Florya Altyapı Binası‘nda yenileme çalışmalarına başlandığını üyelere duyurdu.

    Başkan Ünal Aysal, birikmiş ve aciliyet kazanmış sorunlar için yetki talep ettiklerini belirterek, ise şöyle konuştu:

    "Kulübümüzü ağır faiz yükünden bir an önce kurtarmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz olan huzur ve güven ortamını bu aşamayı geçmeden yakalamak mümkün değil. Neden bu kadar kapsamlı yetki istiyorsunuz diye sordular. Ödeme vadesi geçmiş borçlarımız var.

    Bunları ödemek için kasada nakdimiz yok, bankalarda kullanılabilir kredimiz yok. Alacaklarımız uzun bir süre olamayacak. Mal ve mülk değerlendirilmesi için yetkimiz yok. Sizden bu sorumluklara paralel yetki talep ediyoruz."

    Kulübün mali durumu ve talep ettikleri yetki hakkında rakamsal bilgiler veren Başkan Ünal Aysal, "Yetkilerden bir tanesinin eksikliği projemizi sekteye uğratacaktır. Büyük kulüpler, tereddütlerle yönetilemez. Böyle bir imkan karşısında söz verdiğimiz Galatasaray‘ı meydana getireceğiz." dedi.

    Daha sonra, Kongre Divan Başkanı İrfan Aktar görüşmelerden önce usule dair bir açıklama yaptı. Aktar, yönetim kurulunun toplu oylama talebine karşılık, kongre divan heyetine ulaşan üç önergeyi okuttu. Genel Kurul tarafından verilen önerge sonucunda Kongre Divan Başkanı İrfan Aktar, önerge ile ilgili olarak lehte görüş için Alp Yalman, aleyhte görüş için İbrahim Göknar‘a söz verdi.

    Daha sonra oylamaya sunulan yönetim kurulunun toplu oylama talebi oy çokluğu ile kabul edildi.