Darius Songaila, Galatasaray‘da

Yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Galatasaray Erkek Basketbol takımı, 2010 - 2011 sezonunda NBA takımlarından Philadelphia 76ers forması giyen Litvanyalı pivot Darius Songaila ile 1 senelik kesin anlaşmaya vardığını açıkladı.

Beko Basketbol Ligi‘nde bu sezon final oynayan ve yeni sezona daha iddialı girmeye hazırlanan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı transfere doymuyor. Daha önce kadrosunu Lucas Gordon ve Avrupa basketbolunun önemli isimlerinden Jaka Lakovic gibi önemli yabancılarla güçlendiren Sarı-kırmızılı takım, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Philadelphia 76ers forması giyen, Litvanya Milli Takımı‘nın önemli isimlerinden Darius Songaila‘yı renklerine bağladı.

2.06 metre boyunda 33 yaşındaki sporcu, kariyerinin son 8 yılında NBA takımlarından Sacramento Kings, Chicago Bulls, Washington Wizards, New Orleans Hornets için de mücadele etmişti. Litvanya Milli Takımı‘nda da yer alan oyuncu, dört ve beş numaralı pozisyonda görev yapıyor.

Sarı-kırmızılılar daha önce de Ender Arslan, Furkan Aldemir ve Cevher Özer gibi önemli yerli oyuncuları da kadrosuna katmayı başarmıştı.

Kaynak: İHA