Çinli Pivot Yao Ming Nba Kariyerine Son Verdi

Amerikan Basketbol Ligi NBA ekiplerinden Houston Rockets‘ın Çinli pivot Yao Ming, yaşadığı uzun sureli sakatlıklara daha fazla dayanamayıp NBA’den ayrılma kararı verdi.

Amerikan Basketbol Ligi NBA ekiplerinden Houston Rockets‘ın Çinli pivot Yao Ming, yaşadığı uzun sureli sakatlıklara daha fazla dayanamayıp NBA’den ayrılma kararı verdi.

Çin medyasının manşetlere taşıdığı haberlerde, geçtiğimiz sezon sadece 5 karşılaşmada oynayabilen Yao Ming‘in, tamamen iyileşememesinin ardından NBA kariyerini noktalama kararı aldığı bildirildi. Gelecek ile igili kararını 20 Temmuz’da açıklayacağı belirtilen yıldız basketbolcunun, Şanghay şehrinde basın toplantısı düzenleyeceği ifade edildi.

Çin‘de Shangai Sharks adlı takımında yetişen 2.3 metre boyundaki dev pivotun kariyerinde 8 kez All-Star maçı yer alıyor. Son yıllarda ciddi sakatlıklar geçiren Yao Ming, sol ayağındaki stres kırığı sakatlığından dolayı 2009-10 sezonunun tamamında takımdaki yerni alamamıştı.

2002 yılındaki draftta seçilen "The Dynasty" lakaplı Yao Ming, NBA kariyerini 19 sayı, 9.3 ribaund ve 1.9 blokluk performans ortalaması ile sona erdirdi.

30 yaşındaki oyuncu 2002 NBA Draftı’nda Rockets tarafından birinci sırada seçilmişti. Ming konu ile ilgili yaptığı açıklamada,” Hayatımın engüzel 10 yılını Houston’da geçirdim. Bu, benim için herşeyi daha zor yapıyor.” şeklinde konuştu.

Yao Çin basınına yaptığı açıklamada ise, “Gelecekte şampiyon olabilecek bir takıma dahil olabilirim. Fakat yeniden oynayabilir miyim bilmiyorum. Yürürken ve hafif koşu yaparken hiçbir sorunum yok. Ama oynamak için %80’im kadar güçlü olmalıyım. Fakat ben %30’lardayım. Ailem devam etmem için beni motive ediyor. Ama tedavim için çok uzun bir süre gerekli.” dedi.