Botaş‘ın Rakipleri Belli Oldu

FIBA Kadınlar Eurocup‘da Türkiye‘yi temsil edecek olan Botaşspor‘un rakipleri belli oldu. A Grubu‘nda yer alan Adana temsilcisi Dinamo Moskova, Horizon ve Quinta takımlarıyla eşleşti.

2011-2012 yıllarını kapsayacak organizasyonda Beşiktaş, Optimum TED Ankara ve Panküp Kayseri ile birlikte FIBA Bayanlar Eurocup‘ta Türkiye‘yi temsil edecek olan Kırmızı-beyazlılar, şampiyonada A Grubu‘nda mücadele edecek. Almanya‘nın Münih kentinde bugün yapılan kura çekimlerine göre Botaş‘ın rakipleriyse; Dinamo Moskova (Rusya), Horizon (Belarus) ve Quinta (Portekiz) oldu.

8 grupta oynanacak olan şampiyonaya toplam 31 takım katılırken, organizasyonun statüsündeyse bu yıl değişiklik yapıldığı dile getirildi. Buna göre; çift devreli lig usülü oynanacak olan maçlarda gruplarında ilk iki sırada yer alacak takımlar şampiyonada bir üst tura çıkacak ve ilk 16‘ya kalacak. Botaşspor ilk karşılaşmasınıysa 3 Kasım 2011‘de Portekiz‘de Quinta takımıyla deplasmanda yapacağı bildirildi.

Öte yandan, kura çekimiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Botaşspor Başantrenörü Olcay Orak, statü değişikliği yapıldığını ve daha önce gruptan 32 takımın bir üst tura çıktığını hatırlatarak, "Bu sezon grubunda ilk iki sırada yer alan takımlar ilk 16 takım arasına kalacak. Grubumuzda yer alan Dinamo Moskova çok önemli ve güçle bir ekip. Dinamo Moskova‘dan bir galibiyet aldığımız takdirde arzu ettiğimiz başarıyı yakalayacağımızı düşünüyorum. Belarus‘un Horizon takımıyla bir üst tura çıkabilmek

için çekişeceğimizi düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA