Tarihi Kırkpınar Güreşleri‘nin 650.‘Si Protokol Törenleriyle Başladı

650.

650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri‘nin heyecanı Edirne‘de yaşanıyor. Türk güreş tarihinde bir gelenek haline gelen ve tam 650 yıldır devam eden Kırkpınar yağlı güreşleri düzenlenen protokol törenleriyle başladı. Hafta başından bu yana çeşitli etkinliklerle kutlanan Kırkpınar haftasında heyecan doruğa ulaştı, pehlivanlar er meydanına çıkmaya başladı.

    Toplam 1419 pehlivanın katıldığı güreşler minikler kategorisindeki müsabakalarla saat 09.30‘da başladı. Güreşlerin tören programı ise Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim‘in karşılanmasıyla başladı.

    Seyfettin Selim, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve kortejle birlikte belediye binasına geldi. Vali Gökhan Sözer‘in de katıldığı basın toplantısında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi‘ye Kırkpınar‘a hizmetlerinden dolayı ağalık kemeri takdim edildi. Başkan Sedefçi de ağalık kemerini takarak basın mensuplarına poz verdi.

    Belediye‘deki programın ardından kortej halinde Atatürk Anıtı‘na yüründü. Yürüyüş sırasında Türk bayrağını son 2 yılın başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil taşıdı. Atatürk Anıtı‘nda çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstilal Marşı‘nın okunmasının ardından Kırkpınar marşı da söylendi. Kortej daha sonra Pehlivanlar Mezarlığı‘na giderek kabirlere çelenk sundu ve dua okudu.

    Sarayiçi Er Meydanı‘ndaki açılış programına ise tüm pehlivanlar katıldı.