İskoç Golcü Kris Boyd Eskişehirspor‘a İmzayı Attı

Eskişehirspor, yeni transferi 28 yaşındaki Kris Boyd’u özel bir helikopterle Eskişehir’e getirdi.

Eskişehirspor, yeni transferi 28 yaşındaki Kris Boyd’u özel bir helikopterle Eskişehir’e getirdi.

İngiltere Championship takımlarından Middlesbrough‘da forma giyen Boyd, İstanbul’da özel bir hastanede sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra helikopterle Eskişehirspor tesislerine geldi. Boyd, Başkan Halil Ünal ile birlikte kendisini 3 yıllığına kırmızı siyahlı yapan sözleşmeye imzayı attı.

Eskişehirspor Başkan Vekili Mesut Hoşcan’ın transfer çalışmaları kapsamında alınan Boyd oynadığı maçlarda attığı gollerle tanınıyor. Kariyeri boyunca 3 kez gol kralı unvanı sahibi olan Boyd için düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan Halil Ünal, Türkiye’deki birçok takımın transfer listesinde olan bir futbolcuyu renklerine bağlamalarından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Ünal, "Boyd’un transferinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Boyd bu transfer süresinde Türkiye’de aklınıza gelen her takımın transfer listesindeydi. Her takım istiyordu. Rakiplerimiz çok ciddi baskı altında tutarak istediler, fakat o Eskişehirspor’u tercih etti. Büyük taraftarımızla birlikte büyük kadromuzla güzel işler başaracağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

UYGUN’LA YOLLAR AYRILDI, ÖNCELİKLİ TERCİH YERLİ HOCA

        İsimleri şike iddialarına karışan Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun ve sportif direktör Ümit Karan‘la yollarını kesin bir şekilde ayırdıklarını söyleyen Ünal, savcılık soruşturmasında herhangi bir suçu bulunamayarak serbest bırakılan Mehmet Yılmaz ile sözleşmenin devam ettiğini belirtti. Yeni teknik direktör arayışlarının hızla devam ettiğini ifade eden Ünal, öncelikli tercihlerini yerli hocadan yana kullanacaklarını kaydetti.