Galatasaray İlk Hazırlık Maçında Kazanmayı Bildi

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya‘da sürdüren Galatasaray, kamp programı kapsamındaki ilk maçında Türkiyemspor Berlin‘i 2-1 mağlup etti. Galatasaray‘a galibiyeti getiren goller 11. dakikada Serkan Kurtuluş ve 42. dakikada Okan Derici‘den geldi.

Kamp çalışmalarını Avusturya‘nın Wörgl kentinde sürdüren Sarı-kırmızılı takım, buradaki ilk hazırlık maçında Almanya bölgesel lig takımlarından Türkiyemspor Berlin ile karşılaştı. Kufstein Arena Stadı‘nda oynanan karşılaşmada teknik direktör Fatih Terim, sahaya yedek ağırlıklı bir kadro sürdü.

Gurbetçilerin büyük ilgi gösterdiği maçtan Sarı-kırmızılı takım Serkan Kurtuluş ve Okan Derici‘nin golleriyle 2-1 galip ayrıldı. Türkiyemspor Berlin‘in tek golü ise Onay‘dan geldi.

Maç sonrasın da açıklamalarda bulunan Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ümit Davala, yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Maçta tabii ki eksiklerimiz vardı. Sonuçta bu bizim içim bir hazırlık maçı. Ağır antrenmanlar yapıyoruz. Bu maçlar bizim için ölçü değil. Önemli olan futbolcularımızın durumunu görmek. Galibiyetten dolayı memnunuz ama oyundan memnun değiliz. Galip geldik ve bunu aşılamaya çalışıyoruz. Biz Galatasaray‘da böyle öğrendik. Aynı şekilde takıma bunu öğretmeye çalışıyoruz. Bu

yüzden galibiyet bizim için önemliydi" dedi.

Sarı-kırmızılı futbolculardan Ceyhun Gülselam da yaptığı açıklamada, "Çok iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Önemli olan sakatlık geçirmemek. Hocamız takımda herkese şans veriyor. Hem idmanlarda hem maçlarda hocamızın istediklerini yerine getirerek şansımızı iyi kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA