Fenerbahçe'yi maddi açıdan sıkıntılı günler bekliyor

Fenerbahçe, 'küme düşerse' sadece Şampiyonlar Ligi geliri ve Süper Lig'deki yayın gelirlerinden 100 milyon TL'den fazla zarara uğrayacak... Sponsorluk ve kombine gelirleri en yüksek kulüp olan Fenerbahçe, bir alt lige düşerse bu gelirlerin de bir kısmını kaybedecek...

Futbolda şike depremi (Son Detaylar)

2010-11 futbol sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon 15 milyon TL'lik şampiyonluk primi dahil sadece havuzdan 70 milyon TL gelir elde etti. 'Küme düşme' kararı çıkarsa, geçen sezonun şampiyonluk primi iade edilecek. Üstelik sarı-lacivertli kulüp, bir sezon boyunca Spor Toto Süper Lig'den yayın geliri alamayacak.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; küme düşmesi halinde Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'den gelecek en az 25 milyon TL'lik gelirden de olacak. Sadece Şampiyonlar Ligi ve havuzdan yaşanacak nakit kaybı 100 milyon TL'yi bulacak. Bilet gelirleri bu rakama dahil değil.

SPONSORLAR BEKLEMEDE

Fenerbahçe Sportif A.Ş'nin borsada 4 günde kaybettiği değer yüzde 35 civarında. Küme düşme kararı çıkarsa bu kayıp artacak. Kayıp, nakit olmadığı için kısa vadede kulübü etkilemeyebilir. Ancak Fenerbahçe sponsorluktan en büyük geliri elde eden kulüp konumunda. Sponsor firmaların, 'küme düşme' halinde sözleşme iptaline gitmesi dahi ihtimaller dahilinde. Henüz bu konuyla ilgili somut bir gelişme yok. Ancak birçok büyük şirketin federasyondan çıkacak kararı beklediği de kulislerde konuşuluyor.

KOMBİNE BİLET KAOSU

Fenerbahçe, yeni sezon öncesinde taraftarına fiyatları 750 TL ile 7 bin 450 TL arasında değişen 30 bine yakın kombine satışı gerçekleştirdi. Ancak bu kombine biletlerin tamamı 17 Spor Toto Süper Lig maçı ve en az 3 UEFA Şampiyonlar Ligi maçında da geçerliydi. Ve elbette fiyatlar da bu maç programına göre belirlenmişti. 'Küme düşme' gerçekleşirse, taraftarın kombinesini iade hakkı olup olmadığı en büyük soru işaretlerinden biri. Fenerbahçe kulübünün kombine fiyatlarını düşürerek taraftara para iadesi yapması da ihtimaller dahilinde bulunuyor.

FUTBOL TAKIMINDA KRİZ

Fenerbahçe 10'u yabancı olmak üzere yaklaşık 30 oyuncuyla şu anda Topuk Yaylası'nda yeni sezona hazırlanıyor. Ve bu oyuncuların 1 yıllık toplam maaşı 40 milyon Euro'yu buluyor. Fenerbahçe'nin futbolcuların aylık maaşlarını ödemek için sıcak parayı nasıl bulacağı bir başka tartışılan konu. Bu nedenle başta teklif gelen yabancı oyuncular olmak üzere bazı yıldızların bonservisiyle satılacağı gelen haberler arasında. Gönderileceği iddia edilen oyuncuların başında Andre Santos var. Bunun yanı sıra Niang, Dia, Lugano, Bilica, Güiza gibi oyuncuların da elden çıkarılması gündemde.

'PAZARTESİ KARAR VERMEYECEĞİZ'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan şike operasyonundaki gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu. Pazartesi kulüp başkanlarının katılımıyla toplanacaklarını söyleyen Arıboğan "Fakat karar vermeyeceğiz. Bu toplantı yol haritası çizmek adına büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca Mehmet Ali Aydınlar ile Yunus Egemenoğlu'nun karar öncesi sakin kafa ile düşünebilmek için ayrı ayrı Bodrum'a gittikleri öğrenildi.