Aziz Yıldırım'ın görüntüleri neden servis edildi?

Spor Hukuçusu Avukat Zümrüt Yezdani, merak edilen Fenerbahçe küme düşer mi? sorusuna yanıt verdi. Yezdani, Aziz Yıldırım'ın servis edilen görüntülerine ilişkin ise, "Gözaltına ne şekilde alındıkları, hukuka uygunluğunun sağlandığının gösterilebilmesi, belki kamuoyunda bir rahatlamanın sağlanması açısından servis edilmiş gibi gözükmekte" dedi.

Spor Hukuçusu Avukat Zümrüt Yezdani, dün CNN Türk ekranlarında Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı.

Fenerbahçenin küme düşürülmesinin herkesi üzeceğini söyleyen Yezdani, "O nedenle sanırım kulüplerden de böyle bir iyi niyet mesajı var" dedi.

"KLÜP KÜMER DÜŞER Mİ?"

Hukukun ricalarla ilerlemeyeceği için,Türkiye Futbol Federaysonu'nun disiplin tatlimatnamesinde ve yeni çıkan şiddet ile ilgili yasade ne yazılıysa onun uygulanacağını belirten Yezdani, "Orada da 55. maddesinde şöyle bir madde var. Müsabaka soncunu etkileme halinde futbol klüplerinin uğrayacağı ceza küme düşürme oluyor. Küme düşürmenin yanı sıra eğer ağır bir ihlal varsa puan kırma. Ama küme düşürme ilk ceza. Bunların hepsi bir varsayım" diye konuştu.

Mengü'nün, "UEFA bir an önce karar ver diyor. Neye göre karar verecek Futbol Federasyonu?" sorusu üzerine Yedani, "Aslında burada da bir yanlış anlaşılma olabilir. Çünkü UEFA veya FİFA'nın Türkiye Futbol Federaysonu'nu zorlaması gibi, bir telkin veya bir tavsiyede bulunması gibi bir durumun söz konusu olabileceğini hiç düşğnmüyorum. UEFA son derece sağduyulu açıklamalar yapıyor" şeklinde konuştu.

Yezdani, Aziz Yıldırım'ın servis edilen görüntülerine ilişkin ise şunları söyledi:

"Türkiye Futbol Federasyonu yalnız bu servis edilen görüntülerle değil, muhakkak ki emniyet mensupları veya savcılıkla yaptığı görüşmeler neticesinde edindiği kanı ve bilgilere dayanarak bir karar verecektir. Bu servis edilen görüntüler de daha çok soruşturmanın içeriği, suçluluk suçsuzlukla ilgili değil, daha çok gözaltına ne şekilde alındıkları, hukuka uygunluğunun sağlandığının gösterilebilmesi, belki kamuoyunda bir rahatlamanın sağlanması açısından biraz da servis edilmiş gibi gözükmekte."