Avrupa‘daki Türk Gençlerinin İkinci Durağı Edirne Oldu

Avrupa‘daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor" projesi kapsamında, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı‘nın davetlisi olarak Türkiye‘ye gelen 500 genç, gezinin ikinci durağı olan Edirne‘ye geldi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Dairesi Başkanlığı tarafından Avrupa ve Avustralya‘dan getirilen gençlerin ikinci durağı Edirne oldu.

İstanbul‘un ardından Edirne‘ye geçen gençler, kentin tarihi ve turist yerlerini gezdi. 1913 Balkan Savaşı sırasında Edirne‘yi kahramanca savunan Şükrü Paşa anısında yapılan anıtı gezerken Balkanlardan gelen gençler oldukça duygulu anlar yaşadı.

Kosovalı 17 yaşındaki Melek Latife, "Dedelerim burada yaşamış, bende kendimi evimde hissetim" diyerek duygularını ifade etti. Şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezen konuk gençler daha sonra Selimiye Camii, II. Bayezit Külliyesi, Karaağaç Lozan anıtını ziyaret etti. Kapalıçarşı ve Saraçlar caddesinde alışveriş yapan grup, oldukça keyifli vakit geçirdiklerini dile getirdi.

"DOLU DOLU BİR GEZİ"

Projenin çok eğitici olduğunu söyleyen, 21 yaşındaki Kosovalı Taulan Tabaz, "Döndüğümde anlatacak çok şeyim var" dedi. 17 yaşındaki Semra Pala ise, Kosova‘da hep küçük camiler bulunduğunu, İstanbul‘da ve Edirne‘de gördüğü camilerin mimarisinden çok etkilendiğini söyledi. Grup gezinin 3. Durağı olan Çanakkale‘ye hareket etti.

Kaynak: İHA