Ahmet Taşçı Rakiplerine Meydan Okudu

Tarihi Kırkpınar Güreşleri‘nin en çok başpehlivanlığını kazanan efsane isim Karamürselli Ahmet Taşçı, iddialı açıklamalarda bulundu.

Tarihi Kırkpınar Güreşleri‘nin en çok başpehlivanlığını kazanan efsane isim Ahmet Taşçı, bu sene altın kemeri elinden kimsenin alamayacağını iddia etti.

İlerlemiş yaşına rağmen gençlere meydan okuyan tecrübeli başpehlivan, "Sezon boyunca çok yi hazırlık dönemi geçirdim. Türkiye‘nin farklı yörelerinde yapılan yağlı pehlivan güreşlerinin hepsine katılmadım. Daha seçici oldum ve zorlu pehlivanların iştirak ettiği güreşlerde güreştim. Tüm gücümü topladım. Pazar günü sürpriz var. Kırkpınar‘da bu sene altın kemer benim" diye konuştu.

İLKLERİN ADAMI AHMET TAŞÇI

Cumhuriyet tarihinin en çok başpehlivanlığını kazanan Ahmet Taşçı, Türkiye ve yurtdışında elde ettiği başarılarla hep ilkelerin adamı olduğunu bu seneki 650. Tarihi Kırkpınar Güreşleri‘nde başpehlivanlığı kazanarak 51 yaşında altın kemeri alacağını iddia etti.

Mehmet Yeşil Yeşil‘in son iki yılda başpehlivan olmasının kendisini ilgilendirmediğini bu sene Kırkpınar‘da Taşçı fırtınasının eseceğini iddia eden efsane güreşçi, "Son yıllarda beni sevenleri üzdüm. Başpehlivanlıktan uzak kaldım. Bu sene çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Altın kemeri alarak hem bir ilki daha gerçekleştireceğim hem de beni sevenleri sevindireceğim. Gençler benden korksun" şeklinde konuştu.

Karamürsel‘in yağlı güreşte bir ekol olduğunu ancak son dönemlerde kendisi dahil diğer boydaki güreşçilerin istenilen başarıları elde edemediğini hatırlatan Ahmet Taşçı, bu seneyle birlikte yeniden bir çıkış içine gireceklerini sözlerine ekledi.

AHMET TAŞÇI‘DAN ‘AĞA‘YA SİTEM

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim‘in, "Kırkpınar‘da mertçe güreş yapılmıyor" sözleriyle ilgili olarak da konuşan Ahmet Taşçı, bu tür demeçlerin Kırkpınar‘ın felsefesine ters düştüğünü söyledi. Güreşlerin sahibinin ağa olduğunu belirten Taşçı, "Seyfettin Ağa, belki de bir başka konuyu ifade etmek istemiştir. Yoksa Er Meydanı‘nda ‘şerce‘ mücadele olmaz. Eğer böyle düşünürsek, Kırkpınar‘ın o şanlı geçmişini lekelemiş oluruz" yorumunda bulundu.

Kaynak: İHA