Manisasporlu Eski Futbolculardan Şike Yorumu

Manisasporlu Futbolcular Derneği, Türkiye gündemine bomba gibi düşen futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili olarak, açıklamalarda bulundu.

Dernek binasında düzenlenen basın toplantısına Dernek Başkanı Bülent Hasgönüllü, Basın Sözcüsü Ufuk Dündar, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.

Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul‘da düzenlenen operasyonlar hakkında konuşan Basın Sözcüsü Dündar, "Temiz futbol kendisiyle yüzleşmeli, yüzümüzün temizliği için ayna tutmalı devlet ama futbolumuz salt şike üzerinden irdelenmeli. Bağımsız yargının cesur savcıları mali konularda aynı uygulamayı yapmalı. Kulüp transfer yetkilerine paranın nereye ve kimlere harcandığı sorgulanmalı, çünkü spor dünyasının içinde olanlar bilir ki piyasada daha düne kadar meteliğe kurşun atanlar, bugün George Saroz‘u

kıskandıracak servete sahip. Günümüzde profesyonel kulüpleri yönetenler keyfi hükümdarlık sürmemeli, sürdürebilmelerine izin verilmemelidir. Üyelerine taraftarlarına hesap vermeyen profesyonel takım yöneticileri af edersiniz ama devlete paşa paşa hesap vermelidir. Profesyonel futbol takım gelir ve giderleri spor kamuoyunda hiçbir kuşkuya meydan vermeden didik didik edilmelidir. Bu soruşturma ve gözaltılar Türk sporunun Ergenekonculardan temizlenmesi için tarihi bir fırsattır. Spor sayesinde maddi manevi

zenginleşenler kazanmak adına her yolu mübah sayanlar menajerle başta kadın olmak üzere para, mafya ilişkisine girenler kim olursa olsunlar adaletin kantarında tartılmalıdır ama masumiyet karineleri bir kenara konulmadan" dedi.

"FUTBOLUMUZUN AYDINLIK YARINLARI İÇİN KİRLİ ELLERİNİZİ, AYAKLARINIZI VE DÜŞÜNCELERİNİZİ FUTBOLUMUZDAN ÇEKİN"

Dündar, eski profesyonel futbolcular olarak, futbolun beynelminel oyun kuralları içerisinde, ahlaklı ve centilmence oynanmasını istediklerini belirterek, "Bize öğretilen futbol, çizgilerle belirlenmiş alan içerisinde ayaklarla oynanan bir oyundur. Asla ama asla saha dışı ayak oyunları değildir. Futbolumuzun aydınlık yarınları için kirli ellerinizi, ayaklarınızı ve düşüncelerinizi futbolumuzdan çekin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manisasporlu Futbolcular Derneği, vefat etmiş olan eski Manisaspor Kulüp Malzemecisi Necati Azbaylı ve Manisaspor Alt Yapı Sorumlusu Halil Onultmak hayrına lokma döktürdü.

Kaynak: İHA