Risk Altındaki Yetenekli Gençlerin Spor Malzemesi Polisten

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, spor yapma imkanı bulamayan risk altında çocuklar için 2009-2010 eğitim öğretim yılında başlatılan "Yetenek Sizden, Destek Bizden" projesi devam ediyor.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, spor yapma imkanı bulamayan risk altında çocuklar için 2009-2010 eğitim öğretim yılında başlatılan "Yetenek Sizden, Destek Bizden" projesi devam ediyor. Bu kapsamda 100 çocuğa daha spor malzemesi dağıtıldı. Dağıtım, Emniyet Müdürlüğü Spor Kompleksi‘nde İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan ve İl Gençlik Spor Müdürü Oğuz Kaynak‘ın da katıldığı törenle yapıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından temin edilen, içinde spor ayakkabısı, şort, tişört ve çorap gibi malzemelerin bulunduğu paketler, protokol üyeleri tarafından çocuklara verildi.

Proje, risk altında bulunan ve spor yapma imkanı olmayan çocukların yaz tatilinde zamanını en iyi şekilde değerlendirmesi ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacını taşıyor. Balıkesir Valiliği‘nin koordinesindeki projenin sekreteryasını, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü yapıyor. Milli Eğitim ve Gençlik Spor il müdürlükleri de çeşitli konularda destek veriyor. İl Gençlik Spor İ Müdürlüğü tarafından branşlar için görevlendirilen antrenörler, çocuk ve gençleri yeteneklerine göre oluşturulan voleybol, basketbol, masa tenisi, atletizm ve boks takımlarına yönlendiriyor. İlk olarak 2009-2010 eğitim öğretim yılında 75 öğrenciyle başlatılan proje, yoğun ilgi dolayısıyla 130 öğrenciyle tamamlanmıştı. Branşlarında başarılı 77 öğrenciye, Polis Gücü Spor Kulübü‘nde lisanslı sporcu olma imkanı sağlanmıştı. Bu sporcular, masa tenisinde Polis Spor Gücü‘ne il ikinciliği ve üçüncülüğüyle bireysel miniklerde il birinciliği, atletizmde bin 500 metrede Türkiye altırcılığı, uzun atlamada da yedinciliği kazandırmıştı.

İl Emniyet Müdürü Aydın, öğrencilerin yeteneklerinin yaz tatilinde ortaya çıkarılarak kendilerini geliştirmeleri için sosyal içerikli projeler yürütüldüğünü belirtti. Özellikle suç ve suçlulukla mücadelede ihtiyaç duyulan konularda Toplum Destekli Polislik projeleri uygulandığına dikkat çeken Aydın, "Suçla mücadeleye yeni bir anlayış geliştirilerek, önemli başarılar elde edilmiştir. Balıkesir Emniyet Teşkilatı olarak gençlere ve çocuklara yönelik sosyal projelerle koruyucu tedbirler almaya devam edilmektedir." dedi.