Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, Kendinden Emin Konuştu

Kırkpınar‘da 2009 ve 2010 yıllarında başpehlivanlığı kazanan Antalyalı Mehmet Yeşil Yeşil, ayağına gelen bu fırsatı değerlendirmek için yıl boyu çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini ve son iki yılda elde ettiği Başpehlivanlığı bu sene de kazanarak Altın Kemeri Antalya‘ya götürmek istediğini söyledi.

"Antalya Altın Kemeri bekliyor" diyen Yeşil, ayağına gelen bu fırsatı değerlendirmeye çalışacağını söyledi. Her işte olduğu gibi altın kemerinde nasip olması halinde göğsüne takabileceğini ifade eden Mehmet Yeşil Yeşil, "2011‘de şampiyon olursam Kırkpınar‘ın en büyük sembolü olan Aklın kemeri temelli kazanmış olacağım. Altın kemeri kazanmak için çok iyi bir çalışma dönemi geçirdim. Son iki yılın şampiyonuyum. Üçüncü senede de bu başarıyı elde edersem kemer Antalya‘ya yakışır" dedi.

"BİR İLK OLACAK"

Antalya‘yı yağlı güreşin ana vatanı olarak adlandıran genç pehlivan, şimdiye kadar böyle bir başarıya hiçbir Antalyalı sporcunun elde edemediğini söyledi. Geçmişte Antalya‘da Altın Kemeri kazanan pehlivanın çıkmadığına işaret eden Yeşil, "Eğer ben bunu başarırsam aynı zamanda bir ilke de imza atmış olacağım. Dediğim gibi bu işler nasip işidir. Ama ben şampiyon olmak için her türlü hazırlığımı yaptım" diye konuştu.

Yeşil, Kıkpınar öncesi Türkiye‘nin farklı yerlerinde yapılan yağlı güreş organizasyonlarında başpehlivan olamamasıyla ilgili olarak ise, "Bunlar önemli değil. Önemli olan yağlı güreşin olimpiyatı olarak kabul edilen Kıkrpınar‘da başarı elde etmek. Ben tüm antrenman programımı Kırkpınar‘a göre yaptım ve bunu da başaracağım" diyerek görüşlerini ortaya koydu.

Yeşil, Kırkpınar‘da bu sene çayıra çıkacak 53 başpehlivanı aynı ayarda gördüğünü zayıf-kuvvetli ayrımı yapmadığını belirterek, "Ben kendi güreşime bakarım. Rakiplerimin ne yaptığı beni ilgilendirmez. Ayrıca Kırkpınar‘da Başpehlivan olarak er meydanına çıkan kişilerin hepsi güçlüdür" diyerek sözlerine nokta koydu.

Kaynak: İHA