Pehlivanlar Kırkpınar Hazırlıklarını Dualarla Tamamladı

Edirne’de pehlivanlar 650. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hazırlıklarını dualarla tamamladı. Yağlı güreşlerin finali olan Kırkpınar’da başarılı olmak isteyen pehlivanlar yıl boyunca çalışmalarını sürdürüyor.

Edirne’de pehlivanlar 650. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hazırlıklarını dualarla tamamladı. Yağlı güreşlerin finali olan Kırkpınar’da başarılı olmak isteyen pehlivanlar yıl boyunca çalışmalarını sürdürüyor.

    Türkiye’nin değişik bölgelerinde düzenlenen yağlı güreş müsabakalarına katılan güreşçilerin er meydanına çıkmak için son hazırlıklarını yapıyor. Genç pehlivanların antrenman yaptığı mekanlardan birisi Edirne bulunan ve Türkiye’nin en çevreci camilerinden biri olan Darülhadis.

    Çoğunluğunu Karaağaç Mahallesi gençlerinin oluşturduğu pehlivanlar her yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde caminin bahçesine gelerek çalışmalarını yapıyor. Çalışmalara camiinin cemaati de kendi imkanları ölçüsünde destek veriyor. Bu yıl ki, yağlı güreşlere sıkı bir şekilde çalışan pehlivanlar son hazırlıklarını yine cami bahçesinde gerçekleştirdi.

    Hazırlıkların sonunda camii imamı Mahmut Eroğlu tarafından dua okundu. Yapılan dualara pehlivanların yanı sıra antrenörleri ve yakınları eşlik etti. Mahmut Eroğlu, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Edirne için bir bayram olduğunu belirterek bu bayrama camii olarak katıldıklarını söyledi. Eroğlu, şöyle konuştu:

    “Bunlar Edirne’mizin en önemli pehlivanları ve umut vaat eden gençleri. Aynı zamanda Antalya Korkuteli’nden de misafirlerimiz var. bunlara biz çok fazla bir şey veremiyoruz. Manevi olarak destek veriyoruz. Çünkü bunlar ata sporunu yapıyorlar. Biz bunların başarılı olmasını başpehlivan olarak çıkması için dua ediyoruz. Rabbim bu pehlivanlara güç, kuvvet versin.”

    Edirne bölgesi eski pehlivanlarından ve genç pehlivanların yetişmesine katkı sağlayan Nihat Çelik ise, şu anda 20 civarında pehlivanı çalıştırdıklarını belirtti. Çelik, “Bunların hepsi istikbal vaat eden çocuklar.‘‘ diyerek şunları söyledi:

    ‘‘Bu yıl Allah’ın izni ile hepsinden kürsü bekliyoruz. 6 aydan bu yana sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Tozkoparan, Teşvik, Deste’de, Küçük Orta’da, Küçük Orta Büyükboy’da güreşçilerimiz var. Çok iyi hazırlandık. Hepsinden madalya bekliyoruz.”