Milan Baros: Her maç Fenerbahçe maçı gibi olsa

Galatasaray'ın Çek yıldızları Milan Baros ve Tomas Ujfalusi Galatasaray TV'ye birtakım açıklamalar yaptı.

Galatasaray'ın Çek golcüsü Milan Baros, yeni sezonla alakalı temennilerini dile getirdi ve hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha iyi olduğunu söyledi.

"Terim'in otoritesi çok büyük"

Galatasaray TV'ye açıklamalar yapan Baros, sözlerine "Umarım bizim için başarılı bir sezon olur. Çok önemli bir teknik direktörle çalışıyoruz. Fatih Terim’in çok büyük otoritesi var. Takımımızda birçok futbolcu hem Milli Takım bazında hem kulüp bazında daha önce onunla çalışma fırsatı buldu. Umarım hem taraftarımızın beklediği hem bizim beklediğimiz hem de kulübümüzde herkesin beklediği başarılara imza atma şansımız olur." diyerek başladı.

"Kendimi çok iyi hissediyorum"


Baros iki sezon önce yaşadığı ve Galatasaray kariyerine sekte vuran sakatlığıyla alakalı olarak da "Fenerbahçe maçındaki sakatlığımdan sonra ona bağlantılı olarak başka bir sakatlık daha yaşadım. Bir futbolcu için en önemli şey sağlıklı olmaktır. Şu anda gayet iyi ve sağlıklıyım. Beş haftalık tatilimde Yunanistan'a ve Çek Cumhuriyeti'ne gittim, ailemle vakit geçirdim. Kendimi daha diri hissediyorum. Artık şampiyonluğa oynayıp taraftarlarımızı sevindirmemiz gereken bir sezona giriyoruz. Oynadığım süre boyunca elimden geleni yapacağım." ifadelerini kullandı.

"Her maçta o Fenerbahçe maçının atmosferine ihtiyacımız var"


Çek yıldız ayrıca yeni stattaki atmosferin ne kadar müthiş olduğunu söyledi ve sözlerine "Mükemmel bir stat ve atmosfere sahibiz, umuyorum ki önümüzdeki sezon her maç sonuç anlamında değil ama atmosfer anlamında aynı Fenerbahçe maçı gibi olur. Hepimizin hatırladığı gibi ses rekorunun kırıldığı bir maçtı, inanılmaz bir atmosfer vardı. Umarım yeni sezonda elde edeceğimiz başarılarla beraber stat her zaman full olur ve her zaman Fenerbahçe maçındaki gibi bir atmosfer yaşarız. Çünkü buna gerçekten çok ihtiyacımız var." diyerek devam etti.

Tomas Ujfalusi de vatandaşı Baros'la beraber birtakım açıklamalar yaptı.

"Ali Sami Yen'i unutamadım"


Ujfalusi de daha önceden Atletico Madrid'le Galatasaray'a karşı oynadığı maçta Ali Sami Yen'in atmosferinden çok etkilenmiş olduğunu söyledi ve bu konu hakkında "Ali Sami Yen’de hiç unutamadığım bir atmosferle karşılaştım. Tabii bu sadece benim için değil tüm futbolcu arkadaşlarım için de geçerliydi. Atmosfer bizi gerçekten çok büyüledi. Özellikle maçtan önce takımın taraftarla bütünleşmesi , taraftarların takımı tribüne çağırması bizi etkiledi." ifadelerini kullandı.

"Messi'ye yaptığım müdahale bilinçli değildi"


Çek savunmacı ayrıca Lionel Messi'yi sakatlamasıyla alakalı olarak da "Messi dünyanın en iyi futbolcularından biri, belki de dünyanın en iyi futbolcusu. Tabii benim yaptığım müdahalenin Messi’ye olması, benim açımdan şanssızlık oldu. Olayın fotoğrafları bütün dünyada görüldü. Biraz daha suçlu konuma düşmüş oldum. Ondan sonra Messi ile telefonda da konuştum. Kendisinden özür diledim. Basın önünde de özür diledim. Kimse böyle bir şeyin yaşanmasını istemez zira sonuçta bilerek yapılmış bir müdahale değil."