Milan Baros: Fatih Terim İle Birlikte Başarılı Olmak İstiyoruz

Galatasaray‘ın golcü futbolcusu Milan Baros, Fatih Terim ile birlikte gelecek yıl herkesin beklediği başarıyı yakalamak istediklerini söyledi.

Galatasaray‘ın golcü futbolcusu Milan Baros, Fatih Terim ile birlikte gelecek yıl herkesin beklediği başarıyı yakalamak istediklerini söyledi.

Galatasaray TV’ye açıklamalarda bulunan golcü futbolcu, Sarı-kırmızılı takımın başına geçen Fatih Terim’in oldukça önemli bir teknik direktör olduğunu belirterek, "Fatih Terim’in çok büyük otoritesi var. Bu otoritesini futbolcu özelliğinden görebiliyorsunuz. Takımımızda birçok futbolcu da hem Milli Takım bazında hem kulüp bazında daha önce çalışma fırsatı buldu. O yüzden umarım hem taraftarımızın beklediği hem bizim beklediğimiz hem de kulübümüzde herkesin beklediği başarılara imza atma şansımız olur." diye konuştu. Baros, geçen yılı bir an önce unutarak bu sezon başarılı olmak istediklerini ifade etti.

Golcü oyuncu, "Geçen sezon hiç başarılı geçmedi. Bunu futbolcular, camia ve taraftarın beyninden silmek için neler yapılmalı? Sen bu kötü sezonu hafızandan silebildin mi?” şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi:

“Geçen sezon kimsenin hatırlamak istemediği bir sezon. Daha kötü bir sezon geçiremeyiz diye tahmin ediyorum. Ama yapacak bir şey yok. Mutlaka onu bir kenara bırakmamız lazım. Beş haftalık uzun bir tatil dönemi geçirdik. Ben de gayet iyi dinlendim. Yunanistan’a gitme şansı buldum. Çek Cumhuriyeti’nde ailemle birlikte zaman geçirdim. Kendimi daha dinlenmiş ve daha diri hissediyorum. Sezona iyi bir başlangıç yapmak için hazırlık kampında en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Sezona iyi bir başlangıç yapmak her zaman size bir avantaj getirir. İlk maçlarda alınan galibiyetler takımının güvenine de yansıyor. Bu şekilde başlamamız gerekiyor. Sezona kötü başladığınız zaman üzerinizde bir baskı oluşuyor. Basının sizde oluşturduğu bir baskı oluyor. Bu nedenle sezona iyi başlayıp geçtiğimiz sezonu unutturmamız lazım.”

Takıma yapılan takviyelerle forvet hattında rekabetin üst düzeye çıkacağını ifade eden Milan Baros, "Sistem değişiyor ve ofansif oynuyorsunuz. Bunlar istenilen ve gayet güzel şeyler. Ama ne yaparsanız yapın amaçlanan şey 3 puan. Bazen bunun için 1-0 da yetebiliyor. Bu sonuçla da 3 puan sizin olabiliyor. Ama tabi ki hücuma yönelik bir futbol oynamak güzel bir şey. Önemli transferler yaptık. Bundan sonra da yeni isimlerin aramıza katılacağını düşünüyorum. Elmander ve Selçuk gibi önemli transferler var. Geniş bir kadroya sahip olmanız gerekiyor. Çünkü geçen sene bazı sakatlıklar yaşadık. Sezon çok uzun. Sakatlıklar yaşıyorsunuz, kart cezalılarınız oluyor. Onların yerine koyabileceğiniz futbolcuların olması gerekiyor. Geçen sene biraz da bunun sıkıntısını çektik. Geniş bir kadroyla başarılı olmak istiyoruz. Ofansif oynamak da güzel ama sonuçta amaçlanan şey üç puan." diye konuştu.