Göksen: Sporu Saha Dışına Taşıyanlar Cezalandırılmalı

Bank Asya 1’nci Lig’de mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un Kulüp Başkanı Ünsal Göksen, futbol camiasında deprem etkisine neden olan şike operasyonu ile ilgili olarak, “Sporu saha dışına taşıyanlar varsa, mutlaka ama mutlaka cezalandırılmalı.” dedi.

Bank Asya 1’nci Lig’de mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un Kulüp Başkanı Ünsal Göksen, futbol camiasında deprem etkisine neden olan şike operasyonu ile ilgili olarak, “Sporu saha dışına taşıyanlar varsa, mutlaka ama mutlaka cezalandırılmalı.” dedi.

    Mavi - beyazlı ekip, sezonun ilk antrenmanını Gaskispor Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Yönetim kurulu üyelerinin de izlediği ilk antrenmanda, futbolcuların neşeli olduğu görüldü. Antrenman öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Kulüp Başkanı Ünsal Göksen, yeni sezonun Türkiye liglerindeki tüm takımlara hayırlı olması temennisinde bulundu. Göksen, “Sakatsız, fair play, çerçevesinde, sporun sahada oynanan bir futbol olduğunu unutmadan, güzel bir lig olmasını temenni ediyorum.” dedi.

    Büyükşehir Belediyespor’un geçen seneki kadrosunu koruduğunu ifade eden Göksen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “18-20 kişilik kadrodan hemen hemen oynayan arkadaşlarımızın hepsini tuttuk. Bu kadro 2,5 seneden beri beraber oynayan kadro. Bunların yanına çok genç olan 1989, 1990 ve 1991 doğumlu 8-9 arkadaş monte ettik. Bunlarla Büyükşehir Belediyespor’un geçen seneki hedefi gibi, aynı çizgide, genç, yabancısız, gidebildiği yere kadar giden futbolu güzelleştiren, gelen insanlara seyri güzel bir futbol oynatan bir takım hedefliyoruz. Bu çerçevede devam edeceğiz.”

    Yabancı oyuncu oynatmama ilkelerinin devam ettiğine de vurgu yapan Göksen, “Türk Milli Takımı’na bizim gibi takımlar futbolcu yetiştirmeli. Eğer biz de yabancıları alırsak, Türk milli takımına alttan futbolcu yetiştirme şansımız kalmaz. Bu benim kendi düşüncem. Yabancıya karşı değilim ama ben kendi takımımda Türk gençlerini, bilhassa kendi bölgemizdeki çocuklara özenle görev vermek istiyoruz. O konuda da sezonu açtık. Şuanda 14-15 tane gurbetçi, hem alt yapıdan hem çevre illerden gelen çocuklarla inşallah sezona hazırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

    Son olarak gerçekleştirilen şike operasyonu ile ilgili bir soruyu cevaplandıran Göksen, “Ben adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Yapanın yaptığı yanına kesesine kalmayacak diye bir söz var. Haklıysa, Allah haklıya yardım eylesin. Ama bu işlerde, sporu saha dışına taşıyanlar da varsa, mutlaka ama mutlaka cezalandırılmalı. İş yargıda. İnşallah suçsuz olanlar en kısa zamanda yargıdan dönerler. Geçmiş olsun diyorum. Türk sporu bir daha böyle bir şeyler yaşamaz. Spor her zaman için yeşil saha üzerinde yapılan spordur. Futbol bilhassa.” değerlendirmesinde bulundu.

    EROL AZGIN: BU SEZON DAHA ZOR GEÇECEK

    Bu sezonun geçen sezondan daha zor geçeceğini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erol Azgın da şöyle konuştu:

    “Üstten düşen takımlar kadrosunu bozmadı. Tekrar 2’nci Lig’den Bank Asya’ya çıkan takımlar üst düzey takviye yaptı. Bank Asya’da oynayacağımız takımların hepsi iyi transferler yaptı. Bana göre herhangi bir hedef göstermek için 9’ncu ve 10’ncu ayı bulması lazım.

    Şimdi sadece bizim amacımız geçtiğimiz sezon gibi iyi futbol oynayıp, Gaziantep’e yakışır, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a yakışır işler yapmak için çaba sarf edeceğiz. İnşallah onu da başarırız. Yani işimiz kolay değil. Çünkü geçtiğimiz yıl Gaziantep Büyükşehir Belediyespor iyi şeyler yapınca bu sezon tabi ister istemez istim üstündedir.

    Biz futbolcu arkadaşlarımızla da konuştuk. Geçtiğimiz sezondan daha başarılı olmak daha çok koşmak daha çok mücadele etmek zorundayız. “

Öte yandan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular, 10 Temmuz’da Özel Primer Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçecek. 17 Temmuz’da 3 gün izne ayrılacak olan takım, 20 Temmuz’da Isparta Davraz’da kamp yapacak.