Carlos Tevez Manchester City'den ayrılmak istiyor

Manchester City'nin Arjantinli oyuncusu Carlos Tevez, İngiltere Premier Ligi'nden ayrılmak istediğini söyledi.

Manchester City'nin kaptanı, Arjantinli golcü Carlos Tevez; pazartesi günü İngiliz medyasına yaptığı açıklamada, kişisel sebeplerden dolayı İngiltere Premier Ligi'nden ayrılmak istediğini söyledi.

2009 yılında Manchester United'tan Manchester City'ye transfer olan Tevez, transfer olma isteğini geri çekmeden birkaç gün önce geçtiğimiz eylül ayında da ayrılmak istediğini söylemişti.

Tevez pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Manchester City kulübüne ayrılma isteğimi büyük bir üzüntü ile bildirmek zorundayım. Kulübe büyük bir saygı duyduğumu söylemek istiyorum. Umarım insanlar son 12 ay içerisinde ailem ile ilgili olarak yaşadığım zor koşulları anlayacaklardır."

"Çocuklarım olmadan Manchester City'de yaşamak benim için son derece zor bir şey. Yaptığım her şeyi kızlarım Katie ve Florencia için yapıyorum. Onlara daha yakın olmaya ve onlarla daha fazla vakir geçirmeye ihtiyacım var" ifadelerini kullandı.

27 yaşındaki Carlos Tevez'in, Macnhester kulübü ile 3 yıllık daha kontratı bulunuyor. Tevez'in ailesi ise Güney Amerika'da yaşıyor.

Carlos Tevez kariyerine Arjantin'in Boca Juniors kulübünde başlamış ve 2004 yılında buradan Brezilya'nın Corinthians kulübüne transfer olmuştu.

Tevez, Manchester United ile Premier Lig kazananlar madalyasını kazanmış ve 2008'de kazanılan Şampiyonlar Ligi'nde de Manchester United kadrosunda yer almıştı. Carlos Tevez daha sonra tartışmalı bir şekilde Manchester City takımına transfer olmuştu.

Carlos Tevez, geçtiğimiz sezon attığı 20 gol ile ligin gol kralı olmuştu. Carlos Tavez ile İtalya ve İspanya'dan ilgilenen kulüplerin olduğu da iddia ediliyor.