Aziz Yılldırım'dan emniyet'e çok ilginç soru

Futbolda Şike Soruşturması gündeme bomba gibi düştü.Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde 'şike' ve 'teşvik'ten gözaltına alınan Aziz Yıldırım'a emniyette sorulduğu öğrenilen bir soru gündeme damga vuracak cinsten.

Fenerbahçe. Fenerbahçer Şike soruşturması. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gözaltında. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gözaltına alındı. Fenerbahçe'de şike operasyonu. Fenerbahçe şike operasyonu şike geyikleri. Fenerbahçe küme düşecek mi? Fenerbahçe'de tutuklamalar. Fenerbahçe'de operasyon. Aziz Yıldırım gözaltına alınma videosu.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

ŞİKE OPERASYONU'NDA TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Sızan bilgilere göre Başkan Yıldırım’a, organize suçlar binasında, “Eski yöneticilerin telefonlarını dinletiyor musunuz?” sorusu da soruldu.

Suçlama çok ağır!

Organize Suçlarla Mücadele Polisi, aylardır yaptığı teknik takibi, Aziz Yıldırım’ın 6 Temmuz’da balayı için yurtdışına gitmeye hazırlanması ve takibin sızması üzerine erken bitirdi ve operasyon başladı. Başkan Yıldırım ve diğer
şüpheliler için çıkarılan arama ve el koyma tutanağında şu suçlama var: “Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak.”

EFSANE BAŞKANIN 67.5 YIL HAPSİ İSTENEBİLİR

Aziz Yıldırım: F.Bahçe’nin efsane başkanı.. 15 Şubat 1998’de bir oy farkla Vefa Küçük’e geçerek başkan oldu. F.Bahçe’ye hep sportif hem de ekonomik olarak çağ atlattı. F.Bahçe onunla 5 şampiyonluk kazandı. Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadı. F.Bahçe bütçesini 200 milyon dolara çıkartıp sarı-lacivertlileri “zenginler kulübüne” soktu. Ama ismi sürekli güç savaşlarında ön saflardaydı. Gerektiğinde federasyonla kavga etti, gerektiğinde de hakem odası bastı.

Aziz Yıldırım avukatından kitap ve ilaçlarını istedi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatı Rezzan Epözdemir, Aziz Yıldırım’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “Şeker hastası olduğu için ilaçlarını temin etmemizi rica etti. Kitap, gömlek, tişört istedi. Ne tür bir kitap istediğini sorduğumda da siyasi içerikli kitap getirmemi söyledi” dedi.

Avukat Epözdemir Başkan Yıldırım’ın durumdan hoşnutsuz olduğunu belirterek, “Üzülmüş. Kendisiyle ve arkadaşlarıyla ilgili hiçbir şüphesi yok. ‘Böyle bir şey mümkün olamaz. Bu durumdan rahatsızım’ diyor. Sayın Başkan şeker hastası ve ilaç kullandığı için ara öğünleri almak zorunda. Nezarethanede tutuluyor” bilgisini verdi.

3 Başkanın Konuşması Kayıtlarda


8 ay süren teknik takip sırasında polisler, şike yapıldığı iddia edilen maçlardan önce şüphelileri kameralarla adım adım izledi. F.Bahçe’nin şampiyonluğu öncesi oynanan bazı maçlarda karşı takımın futbolcularına ya da menajerlerine kulüp yöneticileri aracılığıyla çanta içinde para verildiğinin de kamera ile tespit edildiği öne sürüldü.

Yıldırım’ın, bazı maçlarla ilgili yapacağı şikeleri gözaltında bulunan kulüp yöneticilerinden yardım alarak gerçekleştirdiği de dosya da yer aldı. Başkan Yıldırım’ın özellikle Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve Giresunspor’un eski Başkanı Olgun Aydın Peker’le şike görüşmeleri yaptıkları ileri sürüldü.

Futbol otoriteleri ne dedi?

'Futbolda şike' iddialarıyla ilgili, spor yazarları ve yorumcular genel olarak şaşkın olduklarını ifade ettiler.

'Futbolda şike' iddialarına yönelik spor yazarları ve yorumcular ne dedi?

TURGAY ŞEREN


Aziz Yıldırım Bey benim çok sevdiğim bir isimdir. Onun böyle bir olaya karılaştığını hiç zannetmiyorum. Zaten Fenerbahçe´nin ve Aziz Yıldırım´ın böyle bir olaya ihtiyaçları yok, gereği de yok. Ama bu neden böyle bir şey olmuş, ben de televizyondan izledim. Hayretler içinde kaldım. İmkanım olsa yanına gider kendisini teselli ederim. Çünkü bu sonunda herhalde en ufak bir yanlışı olmadığı çıkacaktır.

ALİ ŞEN


İnanılır gibi değil. Şu anda konuşmak için çok erken. Biz sadece son dakika gelişmeleri takip ediyoruz... Çok şaşkınım.

ÖMER ÜRÜNDÜL

Öncelikle çok büyük bir olay… Gerçekten bende şaşkınlıkla izliyorum gelişmeleri. Çok ciddi boyutta da futbolda bir deprem diyebiliriz Türk futbolu için. Tabi ki gelişmeleri izleyeceğiz, fikir belirtmek için henüz erken. Ama bu düzeyde bugüne kadar hiç böyle bir şey olmamıştı. İlk defa bu boyutta bir şey olması işin çok büyük boyutlarda olduğunu gösteriyor.

BÜLENT YAVUZ

Detayını çok iyi bilmiyorum. İtalya´da bunu benzer bir operasyon yapılmıştı. Yıllardır Türk futbolunda teşvik pirimi, şike hep konuşuldu. Ama ne kadarı doğru bilemiyoruz. İlerleyen saatlerde ayrıntılar ortaya çıktıkça daha da net konuşabiliriz.

Başbakan'dan şike soruşturması ile ilgili açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin, "Yargı bir karar vermiş, bu karar doğrultusunda bir operasyon yapmışlar. Temenni ederiz ki sıkıntı verici bir durum ortaya çıkmaz" dedi.

Kütahya’nın Simav ilçe merkezinde kurulan Muradınlar Mahallesi’nde kurulan geçici prefabrike konutlarının bulunduğu alana gelen Başbakan Erdoğan, yaptığı incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Konu hakkında şu anda bilgi sahibi değilim. Detaylı bilgim olmadığı için değerlendirmede bulunmam doğru olmaz. Ancak detaylı bilgiler elimde olduğu
zaman değerlendirmeler yapabilirim. Yargı bir karar vermiş, bu karar doğrultusunda bir operasyon yapmışlar. Temenni ederiz ki sıkıntı verici bir durum ortaya çıkmaz" diye konuştu.

TFF'den üç isim de gözaltında

Şike soruşturması kapsamında başlayan operasyon genişleyerek büyüyor.. Organize Suçlar ekiplerinin sabah 07:00 itibariyle İstanbul ve Antalya'nın da içinde bulunduğu 12 ilde eş zamanlı başlattığı futbolda şike soruşturması kapsamında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın evinde bir arama yapıldı. Bu aramanın ardından sağlık kontrolüne götürülen Yıldırım gözaltına alındı.

150 KİŞİLİK GÖZALTI LİSTESİ VAR
İstanbul, Antalya, İzmir, Eskişehir, Bursa başta olmak üzere 12 ilde başlayan operasyon kapsamında 150 kişinin gözaltına alınması bekleniyor.

Operasyon futbolun tepe örgütlenmesi olarak gösterilen Türkiye Futbol Federasyonu'na da sıçradı. Yeni yönetimin de desteğiyle gerçekleştirilen operasyon kapsamında TFF'de görevli 3 isim de gözaltına alındı.

İşte TFF'de gözaltına alınan o üç isim:

Haldun Şelman, Av.Talat Emre Küçük, Sami Dinç..

Futbol Federasyonu Menajerlik bölümü görevlisi olan Haldun Şenman'ın geçen Nisan ayında "kopya skandalı" nedeniyle iptal edilen menajerlik sınavı dolayısıyla göz altına alınmış olabilileceği öğrenildi.