Avrupa Bedensel Engelliler Yüzme Şampıyonası‘nda Türkiye‘ye İlk Kez Altın Madalya Kazandı

Almanya‘nın başkenti Berlin‘de dün başlayan Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası‘nda 50 metre kelebekte Türkiye‘ye ilk defa altın madalya kazandıran 16 yaşındaki Beytullah Eroğlu‘dan sonra bugün de sekiz yarışmacının katıldığı 100 metre kurbağada Özlem Baykız, 1.51.10 derecesiyle üçüncü olarak madalya kazandı.

Böyle bir sonucu beklediğini belirten Özlem Baykız, yaptığı açıklamada, "Çok güzel bir duygu Türkiye‘ye madalya getirmem ikinci madalyamız oldu. Beytullah‘tan şampiyonluk geldi. Bizim bundan sonraki hedefimiz 2012 Olimpiyatları inşallah orda da kürsüde göreceğiz kendimizi. Bu sonucu bekliyordum aslında kendime güveniyordum. İlk üçe gireceğim demiştim ve başardım. Kendi hedeflediğim derece oldu" dedi.

"Turnuvanın sonuna kadar her gün madalya bekliyoruz" diyen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Nevin Ergun, "Şimdi şöyle mutluyum, bugün ikinci gün, ikinci madalya bu turnuvanın sonuna kadar her gün madalya alabiliriz diye düşünüyorum. Avrupa Yüzme Şampiyonası‘nda havuzlarda hiç olmayan Türkiye artık havuzlarda ve madalyalı" diye konuştu.

Avrupa Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası yarın da devam edecek.

Kaynak: İHA