Spor Tesisine Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Zafer Alper’İn İsmi Verildi

Denizli’nin Acıpayam İlçesine bağlı Yeşilyurt Beldesinde, belediye imkânları ile 281 bin 149 TL’ye yaptırılan ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Zafer Alper adının verildiği spor tesisi törenle açıldı.

Denizli’nin Acıpayam İlçesine bağlı Yeşilyurt Beldesinde, belediye imkânları ile 281 bin 149 TL’ye yaptırılan ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Zafer Alper adının verildiği spor tesisi törenle açıldı. Açılış törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar ve Emin Haluk Ayhan, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Fuat Güney, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Yeşilyuva Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş ve vatandaşlar katıldı.

    Yeşilyuva Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş, tamamı belediye kaynaklarından yaptırılan spor tesisine 281 bin 149 lira harcandığını söyledi. Bakırtaş,2 bin metrekare alana yaptırılan spor tesisinde gençlerin spor yapmalarına imkan sağladıklarını, eğitime önem veren beldelerinden yetişen TAEK Başkanı Zafer Alper‘in adını tesise verdiklerini açıkladı.

    TAEK Başkanı Zafer Alper de kasabanın görüntüsünün yapılan yatırımlarla her geçen gün daha da güzelleştiğini ve yaşam kalitesinin arttığını her gelişinde fark etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

    Vali Erkmen ise, Yeşilyuva‘da yaptırılan yerlere kente hizmeti olmuş kişilerin isimlerinin verildiğini, spor tesislerine de TAEK Başkanı Zafer Alper‘in adının verildiğini kaydetti. Yakın bölgeden yetişen pek çok kişinin Türkiye‘de önemli yerlerde hizmet verdiğini kaydeden Vali Erkmen, “İşte bunlardan biri, kısa bir süre içerisinde seçimle iş başına gelen ve bugün adaletin en yüksek noktasından biri olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı makamında oturan Hasan Erbil dostumuz, hemşehrimiz. Hakikaten Türkiye‘nin yetiştirdiği çok kıymetli bir hukuk adamı. Bu anlamda ne kadar çok insanlara sahip olursak bundan kazanan biz olacağız.‘‘ dedi.

    Konuşmaların ardından, Zafer Alper Spor Tesisleri’nin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.