Gaziantepspor‘dan 2 Yabancı Oyuncu Transferi

Gaziantepspor, Togolu genç gorvet Arafat Djako ve Kamerin Milli Takımı‘nın oyuncusu Augustin Gilles Binya‘yı renklerine kattı.

Gaziantepspor Kulübü‘nden yapılan yazılı açıklamada, "Kulübümüzün Rusya‘nın Anzhi takımından transfer ettiği Togo‘lu genç forvet Arafat Djako, bugün Celal Doğan Tesisleri‘nde yeni takım arkadaşlarıyla birlikte ilk çalışmasını yaptı. Kulübümüz, İsviçre‘nin Neuchatel Xamax takımında forma giyen Kamerun Milli Takım oyuncusu Augustin Gilles Binya‘yı 1 yıllık kiralık olmak üzere 3 yıl satın alma opsiyonlu olarak renklerine bağladı. Gilles Binya, 2 Ağustos Salı günü şehrimize gelerek takımla birlikte

çalışmalara başlayacak" denildi.

Açıklamada, yeni transferlerle ilgili şu bilgilere de yer verildi:

"10 Kasım 1988 Togo doğumlu olan genç forvet Arafat Djako, futbol hayatına Togo‘nun Merlan takımında başladı. 2007 yılında profesyonel olan Djako, sırasıyla Merlan, Ashanti, Bnei Sakhnin, Hapoel Acre ve Anzhi formaları giydi. Forvette görev alabilen Djako, iki kez Togo Milli Takım forması altında mücadele etti.

1984 Kamerun doğumlu olan tecrübeli orta saha oyuncusu Augustin Gilles Binya, futbol hayatına Kamerun‘un Nassara Yaounde takımında başladı. 2003 yılında profesyonel olan Binya, sırasıyla Tonnerre Yaounde, MC Oran, Benfica ve Neuchatel Xamax formaları giydi. 2007 yılında Benfica takımı ile Şampiyonlar Ligi‘nde mücadele etti. Orta sahada görev alabilen Binya, 16 defa Kamerun Milli Takım forması altında mücadele etti."

Bu arada, Legia Varşova maçı hazırlıklarını sürdüren Gaziantepspor, çalışmalarına salonda devam etti. Kırmızı-Siyahlı oyuncular, teknik direktör Tolunay Kafkas ve yardımcı antrenörler Gökhan Geylani ve Dursun Genç yönetiminde kondisyon salonunda kuvvet çalışması yaptılar.

Kaynak: İHA