Ford Otosan Kocaeli Rallisi Start Aldı

Türkiye Ralli Şampiyonası‘nın dördüncü yarışı olan ‘Forda Otosan Kocaeli Rallisi‘ start aldı.

İki ayak üzerinden, 130 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 358 km‘nin geride bırakılacağı rallinin ilk gününde 4, ikinci gününde de 8 özel etap koşulacak.

Kocaeli Otomobil Sporları Derneği (KOSDER) tarafından organize edilen yarışlar öncesinde düzenlenen basın toplantısında pilotlar ve basın mensupları bir araya geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından startı verilen yarışlarda ayrıca seyinci özel etabı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezin önünde yapılacak. Türkiye Ralli Şampiyonası‘nda Fiesta S2000 ile yarışan Yağız Acvı 65 puan ile pilotlar klasmanında lider durumda. İkinci sırada 43,20 puan ile

Murat Bostancı ve üçüncü sırada Mitsubishi Evo X ile yarışan 38 puanlı Ercan Kazaz bulunuyor.

Ford Otosan Kocaeli Rallisi öncesi Takımlar Şampiyonası‘nda ise Castrol Ford Team Türkiye 144,4 puan ile ilk sırada yer alırken, 61,8 puan ile Bonus Parkur Racing ikinci sırada bulunuyor. Tok Sport ise 54,6 puan ile üçüncü sırada yer alıyor.

KOSDER Başkanı Ceyhun Yalçın yarış öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye Ralli Şampiyonası çok heyecanlı geçiyor. Biz de bu heyecana ve sporcularımıza yakışan bir yarış yapmak istedik. Bunun için bize destek veren başta Ford Otosan olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Outlet Center, Emex Otel, Toshiba, Esoto, Setur ve Türk Telekom‘a teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: İHA