5. Şile Yağlı Güreşlerinde 350 Pehlivan Güreşti

Şile Belediyesi, geleneksel yağlı güreşlerinin 5.’sini toplamda 350 güreşçi ve 20 de başpehlivanın katılımıyla, kıran kırana bir mücadele gerçekleştirdi.

Şile Belediyesi, geleneksel yağlı güreşlerinin 5.’sini toplamda 350 güreşçi ve 20 de başpehlivanın katılımıyla, kıran kırana bir mücadele gerçekleştirdi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye Güreş Federasyon Başkan vekili ve Yağlıgüreşlerden sorumlu as başkan Akif Karaosmanoğlu, Türkiye Güreş Federasyon Başkan Vekili aynı zamanda basın ve tanıtımdan sorumlu Başkan Yardımcısı Kadir Haberdar, Hamza Yerlikaya ve ev sahibi Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’nun katıldığı yağlı güreşler nefesleri kesti.

Gündüz başlayan güreş müsabakaları birbirlerine üstünlük sağlamak isteyen pehlivanların üstün performansları neticesinde gece yarılarına kadar sürdü.

“TÜRKİYE’NİN BAŞPEHLİVANINDAN SELAM”

Ata sporunu yaşattığı için Şile Belediyesi’ne teşekkür eden Devlet Bakanı ve aynı zamanda Başmüzakereci Egemen Bağış, “Buraya gelirken Türkiye’nin başpehlivanı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan selamlar getirdim, arz ederim” ifadelerini kullandı. Kıran kırana geçen mücadelelerin sonunda 5.Geleneksel Şile yağlı güreşlerinin birinciliğini Hasan Tuna, ikinciliği Mehmet Yeşil Yeşil ve üçüncülüğü de Ömer Aslantaş kazandı.

“HABERDAR’DAN DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAVET”

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ise Şile’ye yakışan bir organizasyon yaptıkları için mutlu olduğunu belirtirken bir önemli açıklama da Güreş Federasyon Başkan Vekili Kadir Haberdar’dan geldi.

Başkan vekili Haberdar 12 -18 eylül tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleştirilecek Dünya Güreş Şampiyonası için tüm halkımızı İstanbul’a davet ettiğini açıkladı. Başkan vekili Kadir Haberdar şampiyonada güreşçilerimize yürekten inandığını belirterek, “Asrın şampiyonlarını muhteşem bir organizasyonla seyretmenin mutluluğunu yaşayacağız. Türk Bayrağı göklere çekilmesi için sabırsızlıkla şampiyona tarihini bekliyoruz. Güreşçilerimiz şimdiden bu büyük güne hazırlar.” diye konuştu…