Brezilya: 0 - Venezüela: 0

Copa America'da ilk maçına çıkan Brezilya, Venezüela ile golsüz berabere kalarak taraftarlarını şoke etti.

Copa America (Son Detaylar)

Arjantin'de düzenlenen Copa America'daki ilk maçına Venezüela karşısında çıkan Brezilya tutuk bir oyun ortaya koyarak Venezüela ile 0-0 berabere kaldı.

Kadrosunda Neymar, Pato, Robinho ve Ganso gibi yetenekleri bulunduran son Copa America şampiyonu Brezilya, favorisi olduğu karşılaşmaya iyi başlayamadı. Yetenekli ayaklarını iyi kullanamamasının yanında organize de olmakta güçlük çeken Brezilya, ilk 45 dakika boyunca beklenmedik bir Venezüela direnci ve oyunu ile karşı karşıya kaldı. 31. dakikada Robinho'nun çıkardığı sert şut, Venezüela kalecisi Vicente Vega tarafınfan güçlükle çıkartıldı. Fenerbahçe'nin sol beki Andre Santos'un derli toplu performans gösterdiği futbolcular arasında yer aldığı Brezilya, zaman zaman etkili ataklar geliştirse de, kendisini rahatlatacak golü bulamadı. Robinho ve Neymar gibi isimlerin de çoğu zaman bencil bir hal almaları ise, gelecek muhtemel bir golü engelleyen unsurlardan oldu. İlk yarı 0-0 eşitlik ile tamamlandı.

İkinci devreye daha derli toplu çıkması beklenen Brezilya'da değişen hiçbirşey olmadı. Orta alanda Venezüela atakları sırasında oyuna konsantre olamayan Brezilya orta sahası, tehlikeli olarak gelen rakibin bulduğu zayıf bir halka olurken, yine yetenekli ayakların suskun olması gelecek golleri etkileyen bir faktör oldu. Eski Galatasaraylı Elano da daha sonra Ramires'in yerine oyuna dahil olup skoru değiştirmesi beklendi ancak yine beklenen gol gelmedi. Oyuna girer girmez uzaklardan bir şut çıkaran Elano, istekli olduğunu gösterdi ancak sonuç alamadı. Maçın son 10 dakikasında Daniel Alves'in de ataklara katılması ile yüklenmeye devam eden Brezilya, zaman zaman Rondon ve Miku ile etkili olan Venezüela ataklarında zor anlar yaşadı. Salomon Rondon, 61. dakikada Venezüela adına ikinci yarının en olgun atağını geliştirdi ancak bundan da sonuç çıkmadı. Tıpkı diğer favori Arjantin gibi Venezüela karşısında etkili olmayı başaramayan Brezilya, sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı.