Türkiye Eyof‘u 2 Altın Ve 7 Bronz Madalyayla Kapattı

Türkiye, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları‘nı 9 madalya ile tamamladı.

Trabzon‘da 24 Temmuz‘da başlayan ve 49 ülkenin katıldığı 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları‘nda Türkiye 5 branşta 9 madalyanın sahibi oldu. Toplam 9 branşta gerçekleştirilen oyunlarda Türkiye 2 altın ve 7 bronz madalya kazandı.

Türkiye, takım sporlarında 3, ferdi branşlarda ise 6 madalya kazandı. Türkiye voleybol, basketbol, judo, atletizm ve cimnastik dallarında madalya kazanırken, yüzme, tenis, hentbol ve bisiklet dallarında madalya kazanamadı.

TAKIM SPORLARINDA 3 MADALYA

Takım sporlarında 3 madalya kazanan Türkiye, önemli bir başarı elde etti. Voleybol, basketbol ile hentbol braşlarında erkek ve bayan takımları olmak üzere 6 takımla mücadele edilirken basketbol ve voleybolda elde edilen başarılar yüzleri güldürdü. İki branşta da takımlar yarı finale yükselirken, toplamda 1 altın ve 2 bronz madalya elde edildi. Erkek voleybolcular altın madalya kazanırken, bayan voleybolcular ve erkek basketbolcular bronz madalya kazandı. Bayan basketbolcular ise şampiyonayı 4. sırada

tamamladı. Hentbolda ise kız ve erkek takımları 8 ülke arasında 7. oldular.

JUDO EN BAŞARILI BRANŞ

Türkiye, EYOF‘da judo branşında 3 madalya kazandı. Bayanlarda Kevser Çelik, tüm rakiplerini yenip altın madalyaya ulaştı. Kevser, ferdi müsabakalarda altın madalya kazanan tek Türk sporcu oldu. Judo‘da Murat Bektaş ve Kübra Kara da ülkemize bronz madalya kazandıran isimler oldu.

ATLETİZMDEN 2 MADALYA

En çok sporcuyla katıldığımız branş olan atletizm‘de 2 madalya kazandık. Bayanlar disk atmada Özge Yılmaz ve erkekler çekiç atmada Özkan Baltacı Türkiye‘ye bronz madalya kazandırdılar. İki sporcu da madalya derecelerinde Türkiye rekoru kırdı.

JİMNASTİKTE TARİHİ MADALYA

Türkiye, ilk kez bir olimpiyatta jimnastik branşında madalya kazandı. İbrahim Çolak, aletli jimnastik halka branşında 3. olmayı başardı. İbrahim Çolak, bronz madalyayla ülkemize bir ilki yaşattı.

Kaynak: İHA